- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- Retete Pe Gustate
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, La foc, Ciorbe de legume, Iaurt, Smantana, Ciorbe rapide, Ciorbe usoare, Lactate, Legume, Oua, Conopida, Telina, Morcovi, Ceapa, Craciun, Pranz, Gustoase, Vegetariene, Simple
- Ingrediente principale:
- conopida, ceapa, morcov, telina
Ingrediente pentru ciorba de conopida:
1 bucata conopida
1 ceapa
1 morcov
sare
1 bucata telina
piper macinat
200 gr iaurt Lactag
2 galbenusuri
1 lingura smantana Lactag
1 lingura baza ptr mancare
patrunjel verde
2 linguri ulei
1 lingura orez
Cum prepari ciorba de conopida:
Se rade morcovul pe razatoarea mica si se pune la calit in uleiul incins.Se adauga telina rasa si ceapa tocata fin si se lasa sa se inmoaie usor ,fara a se praji. Se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fiert 10 minute.Intre timp conopida se rupe buchetele si se spala. Se completaza vasul cu apa .Se adauga orezul la fiert ,se lasa 5 minute,apoi se adauga conopida. Se pune baza pentru mancare,eventual sare,piper macinat. Se bate iaurtul cu smantana si galbenusurile intr-un castron. Se adauga zeama fierbinte peste ele,amestecand continuu. Se stinge focul si se toarna amestecul de oua si iaurt peste ciorba. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat deasupra.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!