- Timp preparare:
- 60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Legume, Ceapa, Frantuzesti, Pranz, Cina, Simple, Supe de legume
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara supa fratuzeasca de ceapa?
Ingredientele de baza ale supei frantuzesti de ceapa sunt bineinteles legumele. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara patru portii de supa frantuzeasca de ceapa:
3 linguri ulei de masline
3 bucati mari pastarnac
6 cepe albe, de marime medie
1 cana de apa
800 ml zeama de carne de vita
1 lingura praf de usturoi
6 linguri branza parmezan rasa
2 linguri branza telemea de capra rasa
6 felii de paine prajita
sare, piper negru
Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa?
Supa frantuzeasca de ceapa se prepara in 60 de minute. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine patru portii de supa frantuzeasca de ceapa:
1. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul la incins, iar apoi ceapa tocata fideluta, lasandu-se 15 minute la calit, pana ce devine galbuie si transparenta.
2. Se adauga apa, zeama de carne, usturoiul praf, sare, piper si se lasa pe foc inca 10 minute..
3. Se transfera amestecul, dupa ce s-a racit, in blender, pana se obtine o pasta lichida.
4. Se pune din nou pe foc, 5 minute, apoi se branza telemea si se opreste focul.
Supa frantuzeasca de ceapa se serveste fierbinte, cu crutoane preparate din feliile de paine prajita si branza parmezan rasa, presarata deasupra. Supa frantuzeasca de ceapa va constitui o masa consistenta si rafinata pentru copilul tau.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!