- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Feluri de mancare, Paste bologneze, Paste, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Mancaruri, Italiene, Pranz, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara spaghete cu sos bolognez?
Ai nevoie de :
- 4 linguri de ulei,
- 1 ceapa tocata,
- 2 catei de usturoi pisati,
- 1 morcov taiat bucatele,
- 100 g felii de sunca tocata marunt,
- 450 g carne tocata vita,
- 150 ml vin rosu,
- 2 linguri pasta de tomate,
- 300 g rosii din conserva,
- 1 pachet spaghete.
Cum se prepara spaghete cu sos bolognez?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Calesti ceapa si usturoiul intr-o tigaie timp de 3-4 minute.
2. Adaugi morcovul, sunca si le calesti timp de 5 minute.
3. Adauga carnea tocata si o prajesti pana se rumeneste.
4. Pui vinul, pasta de tomate si rosiile.
5. Lasi totul la fiert si dupa primul clocot amesteci.
6. Fierbi sosul la foc mic timp de 1 ora si 45 minute.
7. Intre timp pui la fiert apa cu sare.
8. Adaugi spaghetele si le fierbi timp de 10- 12 minute, in functie de timpul recomandat pe ambalaj.
9. Scoti pastele, le scurgi si le clatesti cu apa calduta.
10. Le pui in farfurie si adaugi sos pe deasupra.
Durata totala de preparare a spaghetelor cu sos bolognez dureaza in jur de 2 h, este o reteta pentru toti membrii familiei, inclusiv a copiilor care au implinit 4 ani.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!