- Timp preparare:
- 50 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Carne de iepure, Mancaruri cu carne, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Legume, Ceapa, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- ficat de iepure, vin, ceapa
Ingrediente detaliate pentru Ficat de iepure cu vin alb
400 g ficat de iepure (o caserola)
doua linguri ulei
trei cepe
o cana cu vin alb
sare
piper
Cum prepari Ficatul de iepure cu vin alb
Ficatul de iepure (am gasit in supermarket cu 10 lei caserola) se lasa de cu seara intr-o caserola acoperit cu lapte dulce, asta il va face mai pufos si mai dulce. Daca nu aveti lapte in casa se spala ficatul cu apa rece pana cand in apa nu mai ramane sange. Intr-o tigaie sa calesc doua cepe mari tocate marunt in putin unt. Ficatul taiat bucatele sau intreg se adauga peste ceapa calita si se rumeneste bine pe ambele parti pana cand prinde o crusta maronie si nu se mai scurge sange din el. Peste ficatul rumenit pe ambele parti se adauga o cana cu vin alb, se da focul mic si se acopera tigaia cu un capac. Se lasa la foc pana cand scade tot sosul, se poate adauga usturoi. Pentru copilasi se poate pasa sau mixa toata compozitia mancarii obtinandu-se astfel un pate de ficat exceptional care se poate servi dimineata cu paine prajita. Eu i-am dat bebelusului meu de 11 luni si a fost un real succes, mai ales ca el nu prea manca ficat. Va urez pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!