Bebelușul meu a devenit alb după ce a făcut septicemie. Dacă nu l-am fi dus la spital în acea zi, ar fi murit
Corey avea 18 luni când a contractat septicemie, în decembrie 2021. A petrecut 27 de zile în spital, inclusiv două săptămâni în unitatea de terapie intensivă pediatrică, înainte de a fi externat. Mama sa, Aimee King, a declarat:
„Vreau ca și alte familii să fie conștiente de simptome și, de asemenea, de cât de repede se poate instala septicemia. Dacă am mai fi așteptat o zi, probabil că povestea noastră nu ar fi fost una pozitivă, din păcate. Dacă nu l-am fi dus la spital în acea zi, ar fi murit. Așa că, dragi părinți, familiarizați-vă cu semnele și simptomele acestei boli”, avertizează mama copilului, care a demarat o campanie de sensibilizare cu privire la această afecțiuni.
Campania este susținută și de Adam Liddle, a cărui soție, Emma, a murit după ce a contractat septicemie în martie 2020, cu o săptămână înainte de a împlini 40 de ani, lăsând în urmă doi fii, George, acum în vârstă de nouă ani, și Roscoe, acum în vârstă de trei ani. Soția sa, profesoară, s-a a avut simptome ușoare asemănătoare gripei, și febră, dar după cinci zile de odihnă acasă, starea ei s-a înrăutățit și a fost dusă la spital pe 17 martie, unde a fost diagnosticată cu septicemie și a murit mai târziu în aceeași zi.
Septicemia apare atunci când răspunsul organismului la o infecție scapă rapid de sub control, provocând leziuni ale propriilor țesuturi și organe, ceea ce poate duce la insuficiență multiplă de organe și la deces. Cele cinci simptome cheie ale septicemiei evidențiate în campanie sunt: confuzie, urină mai puțină decât în mod normal, febră foarte mare sau foarte mică, frisoane necontrolate și brațe și picioare reci sau cu pete.
Citește și:
Surse foto: thescottishsun.co.uk
Surse articol: thescottishsun.co.uk