- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Orez, Legume
- Ingrediente principale:
- orez, apa
Pentru a te bucura de un orez gătit perfect, în orice combinație de alimente, trebuie să acorzi importanță câtorva elemente, cum ar fi cantitatea de apă folosită la fierbere, recipientul în care îl gătești, dar și pregătirea acestuia pentru momentul fierberii. Astfel, iată câteva sfaturi care te vor face un adevărat master chef atunci când vine vorba despre orez.
Spală foarte bine orezul. Este foarte important ca tot amidonul din boabele de orez să fie îndepărtat, pentru că acesta este cel ce dă textura lipicioasă preparatului. Cum îți dai seama că orezul are foarte mult amidon? Simplu! Praful acela alb care colorează apa. De asemenea, nu uita să folosești apă rece, care va separa fiecare bob și va îndepărta și toate impuritățile.
Folosește un recipient cu capac. Atunci când pui orezul la fiert este de preferat să alegi un recipient cu capac, ce va păstra tot aburul în interior. Aparent, și acesta are rolul său foarte important în pregătirea corectă a orezului.
Cantitatea de apă proporțională cu cea de orez. Acordă atenție cantității de apă folosită pentru fierbere. Nu este indicat să folosești prea multă dacă nu vrei să obții un preparat lipicios, ce seamănă mai mult cu un piure de orez. Însă nu trebuie să pui nici prea puțină, dacă nu vrei ca boabele să fie nefierte și chiar să se prindă de fundul oalei. Cantitatea ideală de apă ar trebui să fie aproximativ dublul cantității de orez. Adică, pentru 100 g de orez trebuie să folosești 200 ml de apă. De asemenea, este important ca după fierbere să lași orezul la "calmat" timp de 10 minute, după care îl vei amesteca folosindu-te de o furculiță pentru ca aerul să pătrundă printre boabele de orez.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!