- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Spanac, Pranz, Gustoase, Simple, Supe de legume
- Ingrediente principale:
- spanac, ceapa, ceapa verde, morcov, apa, ulei, lamaie, faina
Ingrediente pentru 8 porții de Supă de spanac
500 g spanac2 cepe
1 morcov
1 legătură ceapă verde, 3 căței de usturoi
o lingură de ulei
200 g smântână
1 lămâie
2 și 1/2 l apă
sare (după gust)
pentru decor: pătrunjel verde
Timp de preparare: 45 de minute
Cum se prepară Supa de spanac
Pasul 1: Se spală și se curăță spanacul, morcovul, ceapa obișnuită și ceapa verde.
Pasul 2: Ceapa obișnuită, ceapa verde și spanacul se vor tăia mărunt. Morcovul se taie cuburi mici.
Pasul 3: Pune la fiert ceapa normală și morcovul.
Pasul 4: Când acestea sunt fierte adaugă spanacul, ceapa verde și ustuoriul și mai lasă la fiert 5 minute. Pasează supa cu blenderul. Adaugă puțin unt sau ulei de măsline.
Pasul 5: Se servește cu câte o lingură de smântână, pusă în farfurie și se poate adăuga și puțin pătrunjel verde, tocat fin și zeamă de lămâie după gust.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!