In general,
inlocuiesc cartoful cu dovlecelul, care este si mai dulce si mult mai bogat
nutritional. Am ales sa prepar o musaca pe baza de dovlecel, cu ricotta (poate
fi folosita si urda) si piept de gaina de tara. Am mancat si noi si cea mica cu
pofta.
Ingrediente: 1 dovlecel mediu, 200 g de ricotta
sau urda simpla, 500 g de piept de pui, de curcan sau de gaina fiert si
faramitat, 50 g de cascaval, 50 g de unt, pesmet, sare (optional), un ardei rosu
pentru decor
Unge un vas
termorezistent cu unt si presara pesmet. Daca bebe are sub un an, nu adauga
sare. Daca ai inceput sa ii dai sare, amesteca ricotta/urda cu putina sare. Pune
apoi un strat de felii de dovlecei, unul de ricotta/urda, unul de carne, apoi
repeta. La sfarsit adauga inca un strat de felii de dovlecei taiate foarte
subtiri, razuieste un strat de cascaval si decoreaza
Pune la cuptorul
incins in prealabil, vasul si lasa la 220 de grade timp de 30 de minute.
Se serveste la
temperatura camerei.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost oferita de: