- Timp preparare:
- 80 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, Pulpe de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Tocanite de pui, Carne, Legume, Morcovi, Ceapa, Ardei, Mancaruri, Tocanite, Chinezesti, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de pui, alune
Ingrediente pentru mancare de pui cu alune:
500 g de carne de pui (piept de pui sau pulpe de pui dezosate)
½ de ceasca de ulei de masline
2 cepe medii
2 morcovi medii
2 ardei grasi
2-3 ardei iuti mici- optional
200 g de alune sau caju
cate ½ de lingurita de boia dulce, chimen, sofran, nucsoara
sare dupa gust
½ de ceasca de sos de soia sau de sos de stridii
Cum prepari mancare de pui cu alune:
Taie in cuburi mici carnea de pui. Spala si curata legumele. Taie in bucati mai mari morcovii, ceapa, ardeii grasi. Curata ardeii iuti de seminte. Pune la incins uleiul intr-o tigaie. Amesteca intr-un castron toate condimentele uscate. Pune carnea de pui la prajit in ulei, cand carnea este aproape gata adauga legumele. Cand legumele s-au inmuiat, adauga condimentele, sosul de soia, alunele si ardeii iuti si mai lasa 10 minute. Daca mai este nevoie mai adauga putin ulei.la sfarsit, daca mancarea iti pare prea iute, poti indeparta ardeii iuti. Scopul lor a fost sa ofere mancarii de pui o aroma picanta. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!