Copiii internați în Spitalul de Urgență Craiova au primit mâncare stricată
Însoțitorii copiilor internați în secția de pediatrie a Spitalului de Urgență Craiova au anunțat conducerea spitalului că mâncarea primită era stricată. Ulterior, a fost anunțată Protecția Consumatorului Dolj, care a efectuat un control la societatea care furnizează hrana la spital. Până acum, comisarii nu au precizat dacă mâncarea era conformă sau nu, însă au fost găsite diverse nereguli în locul în care era preparată.
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dolj a fost și ea în control la societatea care furnizează mâncarea la Spitalul de Urgență. Firma a fost amendată cu 20.000 lei.
Protecția Consumatorului a anunțat ce sancțiuni a primit firma care a adus mâncare stricată la spital
Potrivit „Gândul”, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj a venit cu detalii despre sancțiunile pe care le-a primit firma de catering care colaborează cu Spitalul Județean de Urgență: „În urma controlului efectuat la firma de catering au fost aplicate 2 amenzi în valoare de 30.000 lei, fiind dispuse și măsurile de oprire definitivă a unor produse în valoare de 945 lei, precum și de oprire temporară a funcționării vitrinei frigorifice, până la remedierea deficiențelor/înlocuire.”
De asemenea, Comisariatul Județean a enumerat neregulile descoperite în urma controlului la firma de catering:
- Ouăle (categoria M, 600 bucăți) au fost depozitate în lada frigorifică fără a fi igienizate;
- Lada frigorifică pentru depozitare era foarte ruginită și avea apă în exces;
- Produsele lactate nu erau depozitate corespunzător, ci la o temperatură mai mare decât aceea menționată pe eticheta ambalajului.
A fost înființat un Departament de Dietetică pentru verificarea hranei adusă în spital
După ce s-a descoperit mâncarea stricată oferită pacienților din secția de pediatrie a Spitalului de Urgență Craiova, managerul unității, Eugen Georgescu, a ținut să precizeze că se va înființa un departament special pentru verificarea hranei. Acesta se numește „Departament de Dietetică” și este în subordinea directorului de îngrijiri. Pentru înființarea departamentului, s-a cerut acordul Ministerului Sănătății.
Alte măsuri pe care spitalul le-a luat sunt, conform sursei citate, următoarele: „Am organizat şi o comisie de verificare deoarece, conform contractului, spitalul poate verifica hrana şi modul de preparare la sediul furnizorului. Am stabilit şi ca medicul şef de gardă de pe spital să verifice organoleptic mâncarea şi să sesizeze eventuale nereguli managerului.”
Din informațiile oferite de „craiovaforum”, managerul Spitalului de Urgență Craiova a explicat că firma de catering a fost atenționată de mai multe ori. Astfel, au existat atenționari atât pentru meniurile pacienților, cât și pentru prepararea și distribuirea hranei în spital.
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: craiovaforum.ro, gândul.ro, europafm.ro