- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri fara carne, Primavara, Toamna, Legume, Praz, Mancaruri, Pranz, De post, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- praz, ulei, masline
Ingrediente pentru 4 porții de Mâncare de praz cu măsline
4-5 fire de praz (de mărime medie: aprox. 2 cm diametru)
200 g măsline negre
50 ml ulei
1 ardei gras roșu
2 roșii de mărime medie
sare (după gust)
1 legătură de pătrunjel
Timp de preparare: 60 de minute
Cum se prepară Mâncarea de praz cu măsline
Pasul 1: Se spală și se curăță prazul, îndepărtând foile exterioare și partea verde de la coadă
Pasul 2: Prazul se taie rondele, cu o grosime de 1-2 cm
Pasul 3: Ardeiul se spală și se taie cubulețe.
Pasul 4: Roșiile se spală, se decojesc și se taie cubulețe.
Pasul 5: Măslinele se crestează longitudinal și se țin în apă călduță să se mai desăreze
Pasul 6: Uleiul se pune la încins
Pasul 7: În ulei se pun rondelele de praz și cubulețele de ardei. Dacă vrei, adaugă peste ele și un praf de sare. Se amestecă permanent, cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă, până când prazul devine translucid.
Pasul 8: Se adaugă peste legume și o ceșcuță de apă. Se lasă la fiert pentru 5 minute.
Pasul 9: Se adaugă măslinele și roșiile tăiate cuburi
Pasul 10: Se mai fierbe mâncarea, adăugând apă dacă scade conținutul.
Pasul 11: Se spală pătrunjelul și se toacă mărunt
Pasul 12: Se mai fierbe mâncarea încă pentru 10-15 minute.
Pasul 13: Când se servește, peste mâncărică se va pune pătrunjelul proaspăt.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!