- Timp preparare:
- 25-30 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, La foc, Ficatei de pui, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- ficatei de pui, ulei
Ingrediente pentru 4 porții de Ficăței de pui la tigaie
500 g ficăței de pui
100 ml ulei
1 ceapă
1-2 fire de usturoi verde
sare și piper (după gust)
opțional: zeamă de lămâie
Timp de preparare: 25-30 de minute
Cum se prepară Ficățeii de pui la tigaie
Pasul 1: Ficățeii se spală și se taie bucăți mai mari
Pasul 2: Uleiul se pune la încins și se adaugă ficățeii. Se amestecă ușor și se lasă la foc (mediu) 3-4 minute, până când aceștia încep să-și schimbe culoarea
Pasul 3: Ceapa se curăță și se taie felii.
Pasul 4: Usturoiul verde se spală și se toacă mărunt.
Pasul 5: Peste ficăței se adaugă mai întâi ceapa și se lasă să se gătească bine.
Pasul 6: La final va fi pus peste ficăței și usturoiul verde, după care se va stinge focul. Deasupra tigăii în care au fost pregătiți ficățeii se pune un capac și se mai lasă să se „odihnească" puțin.
Pasul 7: Dacă vrei, înainte să servești ficățeii poți să pui deasupra lor și zeamă de lămâie.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!