- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, La foc, Nuci, Fructe, Legume, Praz, Masline, Ceapa, Usturoi, Gustoase, Sosuri pentru peste, Sosuri pentru fripturi, Deosebite, Sosuri pentru carne, Sosuri pentru pui, Sosuri pentru gratar, Sosuri pentru vita, Sosuri cu usturoi, Sosuri calde
- Ingrediente principale:
- ceapa verde, usturoi verde
Ingrediente pentru sos din ceapa verde:
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi verde
1/2 de praz
50 g de masline verzi
20 g de amestec de miez de nuca, migdale, alune de padure
5 linguri de ulei de masline
5 linguri de vin alb
sare, piper - dupa gust
1/2 de lamaie
Cum prepari sosul din ceapa verde:
Spala si toaca marunt ceapa verde, usturoiul verde, prazul si maslinele. La acestea din urma indeparteaza samburii. Intr-o tigaie pune la incins uleiul, prajeste pentru 3-4 minute ceapa, usturoiul si prazul, pana ce se inmoaie. Adauga apoi vinul si maslinele, sare si piper si lasa sosul sa scada. Cand a capatat o textura mai groasa, adauga amestecul de alune maruntite sau intregi si stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!