- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, La cuptor, Tocanite de legume, Legume, Dovlecei, Rosii, Mazare, Cartofi, Morcovi, Ceapa, Ardei, Tocanite, Garnituri pentru fripturi, Romanesti, Garnituri pentru pui, Garnituri de legume, Pranz, Cina, Vegetariene, Cartofi la cuptor, Cartofi dulci
- Ingrediente principale:
- legume
Ingrediente detaliate pentru legume dulci la cuptor:
2 ardei grasi
7-9 morcovi tineri
1 rosie
2 dovlecei
1 ceasca de mazare
2 cartofi
1 legatura de ceapa verde
1 cana de bulion
2 linguri de miere, ulei de masline
sare si ierburi aromatice dupa gust (oregano, cimbru, busuioc, patrunjel, marar)
Cum prepari legume dulci la cuptor:
Taie cubulete toate legumele. Ideal este sa le tai cat mai aproape de marimea unui bob de mazare. Pune-le intr-o tava sau intr-un vas termorezistent.
Intr-un castron pune bulionul, mierea, sarea si condimentele, 4 linguri de ulei de masline, 4 linguri de apa si amesteca bine pana ce se omogenizeaza.
Adauga amestecul peste legume si pune tava la cuptorul incins in prealabil pentru 45-50 de minute la 220 de grade Celsius.
Legumele dulci la cuptor pot fi servite pe un pat de couscous. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!