- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Fursecuri cu nuci, Banane, Nuci, Fursecuri, Fructe, Mic dejun, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- nuci, banane
Ingrediente detaliate pentru fursecuri cu nuci si banane:
- 100 g unt
- 200 g zahar
- piureul obtinut din 2 banane mari
- 125 g nuca macinata
- 250 g faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
- ½ lingurita de scortisoara
- ½ lingurita de nucsoara
- ½ lingurita de cuisoare
- putina sare
Cum sa pregatesti fursecuri cu nuci si banane:
Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si aseaza intr-o tava curata o hartie de copt. Intr-un bol, bate untul pana cand devine moale si cremos, apoi adauga zaharul si continua sa amesteci pana ce acesta se incorporeaza in unt. Adauga ouale batute si amesteca bine. Intr-un alt vas, combina piureul de banane cu bicarbonatul de sodiu si lasa amestecul sa se odihneasca timp de 2 minute, astfel incat fursecurile sa creasca si sa fie pufoase. Amesteca piureul de banane cu compozitia din unt. Intr-un alt vas, combina faina cu sarea si mirodeniile, apoi adauga-le peste compozitia cu unt si banane. Amesteca bine, pana cand toate ingredientele s-au incorporat in coca de fursecuri. Adauga nuca macinata si amesteca usor, pana ce se incorporeaza in aluat. Cu ajutorul unei linguri, aseaza gramajoare rotunde de compozitie in tava, urmarind sa lasi suficient spatiu intre fursecuri, pentru a avea loc sa creasca. Lasa-le in cuptor pana cand devin usor aramii pe margini, apoi aseaza-le la racit, intr-un vas curat si uscat.
Gateste si tu pentru cei dragi fursecuri cu nuci si banane!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!