Unul din aceste lucruri ar putea fi scaunul copilului care desigur că spune multe despre sănătatea lui digestivă și fizică, dar uneori lucrurile normale ne sperie mai mult decât este cazul.
Eu, personal, nu am dormit o noapte întreagă și eram pe punctul de a ajunge la serviciul de primiri urgențe după ce am găsit firișoare maronii și negre asemănătoare unor viermișori în scaunul copilei mele.
Banana - principalul "vinovat" pentru sperietura multor mame care găsesc firișoare negre în scaunul copilului
Internetul este plin de întrebări legate de acest subiect pe diferite forumuri și grupuri de părinți, ceea ce înseamnă că este un real motiv de îngrijorare în rândul adulților care aduc pe lume primul copilaș. Scaunul copilului alăptat sau hrănit cu lapte praf este în primele luni de viață destul de deschis la culoare, iar banana conține fibre care oxidează și iau acest aspect atunci când sunt eliminate.
Înainte de a apela la opinia unui specialist, asigură-te că nu i-ai dat copilului cu câteva ore sau chiar o zi înainte să mănânce banană, fie pasată sau în formă solidă, ori în combinație cu alte fructe sau iaurt.
Bananele sunt fructele ideale pentru copilași pentru că sunt hrănitoare, pline de fibre, moi și dulci, dar atunci când este eliminat, fructul capătă acest aspect nu neapărat inestetic, ci alarmant.
Diareea, constipatia si scaunul normal la copii - sfatul pediatrului
Sistemul digestiv al copilului este în continuă dezvoltare, iar banana poate da motive de îngrijorare
Ai putea crede că a înghițit fire de păr, că are viermișori sau că s-a jucat prin pătuț și a înghițit câteva firișoare de ață. Te-ai putea speria că este vorba de o sângerare internă sau de o altă chestiune mult mai gravă. Nu nu te alarma!
Procesul digestiv în cazul copiilor este mult mai rapid decât în cazul adulților, bebelușii producând cantități și tipuri diferite de enzime digestive comparativ cu adulții. În cazul unor alimente, acestea pur și simplu nu pot fi digerate complet. De aceea apar acele firișoare în scaunul copilului tău.
Scaunul la bebelusi - informatii complete
Când pot să îi dau copilului meu să mănânce banane?
Dacă încă nu ai început diversificarea, trebuie să știi că începând cu vârsta de șase luni, îi poți oferi copilului ca și fruct banană. Fiind foarte dulce și hrănitoare, banana este unul din alimentele preferate de către părinți și recomandat de către medicii pediatri, grație complexului de vitamine pe care îl conține.
Banana este bogată în potasiu, vitamina B6m vitamina C, în magneziu și fibre, fiind una din cele mai preferate fructe de către copii. În plus, dintre toate fructele, bananele au un indice foarte scăzut în a provoca alergie micuților.
Poți oferi banana pasată sub forma unui piure, împreună cu alte fructe, pasată cu iaurt, sub formă de finger food, iar pe măsură ce copilul crește, poți pregăti clătite cu banane, brioșe cu banane sau diferite combinații de smoothie-uri.
Dacă aș fi avut și eu acces la această informație înainte de a naște primul copil, aș fi fost cea mai fericită. Din păcate am pierdut multe ore pe internet, am vărsat multe lacrimi crezând că bebelușa mea era foarte bolnavă, când de fapt îi dădusem doar câteva lingurițe de banană pasată amestecată cu iaurt și acela a fost rezultatul.
Surse foto: unsplash.com, pexels.com
Surse articol: mommycooz.com, naturalbabylife.com, babycenter.com