- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Carne de curcan, Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume, Carne, Legume, Dovlecei, Cartofi, Ceapa, Ardei, Mancaruri, Turcesti, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustari
- Ingrediente principale:
- carne de pasare, legume
Ingrediente pentru frigarui la cuptor:
500 g de carne de pasare - piept sau pulpa de pui sau curcan
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 zucchini sau 1 dovlecel
ceapa - optional
cartofi - optional
1 cana de lapte
100 g de crema de branza
3 linguri de ulei de masline
cate un varf de lingurita de boia dulce, rozmarin, praf de usturoi, sare, piper alb, oregano
Cum prepari frigarui la cuptor:
Taie carnea de pasare in cuburi, pune-o intr-un castron. Amesteca intr-un castron toate condimentele. Amesteca laptele cu jumatate din condimente, cu 1 lingura de ulei de masline si toarna amestecul peste carnea de pasare. Pune carnea deoparte.
Spala si curata legumele. Daca vrei sa pui si cartofi pe frigaruie, pune-i la fiert mai intai, scoate-i cand sunt pe jumatate fierti si lasa-i la scurs pe un servet de hartie. Taie legumele in cuburi, inclusiv cartofii fierti. Pune-le intr-un castron. Amesteca crema de branza cu uleiul de masline si restul de condimente si pune amestecul peste legume, amestecand usor, pana ce toate legumele sunt acoperite de crema.
Aseaza pe frigarui cate o bucata de carne, si cate una de legume, pe rand. Aseaza frigaruile pe gratarul cuptorului, iar gratarul cuptorului aseaza-l pe o tava de cuptor. Pune frigaruile la cuptorul incins in prealabil la 230 de grade Celsius pentru 40-50 de minute, pana ce carnea este patrunsa.
TRUC!
Daca micutul tau refuza sa manance carnea intreaga, o poti toca si o poti pune sub forma de chiftelute pe frigaruie.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!