- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Feluri de mancare, Aperitive deosebite, Finger Food, La foc, Mancaruri fara carne, Iarna, Vara, Toamna, Vinete, Legume, Mancaruri, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- bulgur, supa de legume, vinete, ceapa rosie, patrunjel, oua, pesmet, condimente
Ingrediente pentru 20-25 de Chifteluțe de bulgur cu vinete
1 cană de bulgur2 căni de supă de legume (să aibă sare)
2 vinete potrivite
1 ceapă roșie mică
1 legătură de pătrunjel
2 ouă
1/2 linguriță coriandru măcinat
pesmet (200 g)
opțional (pentru sos): iaurt grecesc (150 g), 2 căței de usturoi, 1 legătură coriandru verde, 1 linguriță de ulei de măsline
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Chifteluțele de bulgur cu vinete
Pasul 1: Se pune bulgurul într-un castron și se toarnă peste el zeama de supă. Se acoperă și se lasă să se înmoaie (cam o jumătate de oră) pentru a-și spori volumul.
Pasul 2: Vinetele se curăță și se taie cubulețe.
Pasul 3: Vinetele se fierb în apă cu sare timp de 5 minute.
Pasul 4: Vinetele se scurg și se lasă la răcit.
Pasul 5: Se toacă mărunt ceapa și pătrunjelul.
Pasul 6: După ce bulgurul se răcește, se adaugă peste el ceapa, pătrunjelul, ouăle, coriandrul măcinat și vinetele.
Pasul 7: Se amestecă bine aceste ingrediente, se formează chifteluțe și se dau prin pesmet.
Pasul 8: Chifteluțele se pun la cuptor la 200 de grade Celsius, pe hârtie de copt.
Dacă vreți, puteți servi alături de chifteluțe și un sos de iaurt (preparat din ingredientele menționate mai sus).
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!