- Timp preparare:
- 2-3 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Blat de pizza, Mic dejun copii, Aluat pizza, Paine, Finger Food, La cuptor, Pizza, Mancaruri italiene, Italiene, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faine, drojdie
Ingrediente pentru aluat pentru focaccia:
350 g de faina de grau15 g de drojdie de bere proaspata
ulei, sare, apa sau lapte
Cum prepari aluat pentru focaccia:
Drojdia se desface in putina apa calduta si apoi se pune in mijlocul gramezii de faina, cernuta pe planseta. Se adauga 1 lingura de ulei si un praf de sare. Se framanta, adaugand apa sau lapte, pana ce se obtine un aluat de consistenta lobului urechii. Se formeaza o bila de aluat si se lasa sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer. Cand aluatul si-a dublat volumul, se iau 2/3 din aluat, se framanta si nou si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde o foaie, care se aseaza intr-o tava unsa. Se pune umplutura si se acopera cu restul de 1/3 din aluat, intins intr-o foaie subtire, fara a mai fi framantat in prealabil. Se poate renunta la umplutura, formand focaccia din tot aluatul si presarand condimentele, sau framantandu-le in aluat, daca sunt ierburi. Se inteapa cu furculita, se unge cu ulei. Se pune la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade Celsius. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!