Culinarby
Qbebe

Aluat pentru Focaccia

Aluat pentru Focaccia

Isabela Polnar

Focaccia este un fel de paine italiana plata, condimentata si foarte pufoasa. Pentur prepararea ei italienii folosesc multa drojdie, pentru a o face cat mai pufoasa, iar in aluatul de focaccia se adauga tot felul de condimente sau alte ingrediente, precum rozmarin, oregano, masline, ceapa, usturoi, branzeturi, rosii, ardei, etc. Focaccia este folosita ca si painea noastra, completand mesele sau in sandvisuri.

Aluat pentru Focaccia
Timp preparare Timp preparare:
2-3 ore
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Blat de pizza, Mic dejun copii, Aluat pizza, Paine, Finger Food, La cuptor, Pizza, Mancaruri italiene, Italiene, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
Ingrediente Ingrediente principale:
faine, drojdie

Ingrediente pentru aluat pentru focaccia:

350 g de faina de grau
15 g de drojdie de bere proaspata
ulei, sare, apa sau lapte

Cum prepari aluat pentru focaccia:

Drojdia se desface in putina apa calduta si apoi se pune in mijlocul gramezii de faina, cernuta pe planseta. Se adauga 1 lingura de ulei si un praf de sare. Se framanta, adaugand apa sau lapte, pana ce se obtine un aluat de consistenta lobului urechii. Se formeaza o bila de aluat si se lasa sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer. Cand aluatul si-a dublat volumul, se iau 2/3 din aluat, se framanta si nou si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde o foaie, care se aseaza intr-o tava unsa. Se pune umplutura si se acopera cu restul de 1/3 din aluat, intins intr-o foaie subtire, fara a mai fi framantat in prealabil. Se poate renunta la umplutura, formand focaccia din tot aluatul si presarand condimentele, sau framantandu-le in aluat, daca sunt ierburi. Se inteapa cu furculita, se unge cu ulei. Se pune la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade Celsius. Pofta buna!

Articolul urmator
Nu mai arunca pulpa de migdale. 3 moduri în care o poți folosi
Nu mai arunca pulpa de migdale. 3 moduri în care o poți folosi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun
    Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun

    Un cofetar profesionist cu o experiență de peste 10 ani, împarte cu noi secretele sale pentru cele mai gustoase fursecuri de Crăciun pe care, spune el, le vom savura până la...

    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete
    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete

    Folosită de mulți ani în bucătăria românească, urda este un ingredient versatil, ce poate fi folosit în mâncăruri sărate, aperitive, deserturi, etc. Află și...

    Fructe de mare congelate la tigaie: rețete care te vor duce cu gândul la vacanță
    Fructe de mare congelate la tigaie: rețete care te vor duce cu gândul la vacanță

    Cu siguranță știți că fructele de mare sunt delicioase și, de multe ori, o alegere minunată pentru cină. Dar ce se întâmplă atunci când nu aveți timp să mergeți...

    Tu ce gătești de Crăciun? Iată cele mai virale rețete de pe TikTok
    Tu ce gătești de Crăciun? Iată cele mai virale rețete de pe TikTok

    La fel cum se întâmplă și în cazul celorlalte rețele de socializare, TikTok nu se lasă mai prejos când vine vorba de a furniza idei inedite. Nu face excepție...

    Dovleacul plăcintar: beneficii și idei de rețete
    Dovleacul plăcintar: beneficii și idei de rețete

    Dovleacul este consumat din cele mai vechi timpuri, fiind cultivat pe teritoriul Americii Centrale de mii de ani. Ajunge în Europa datorită comerțului, pe parcursul secolului al...

    Fiul Ramonei Bădescu a împlinit 5 ani. Ce cadou aparte i-a făcut vedeta
    Fiul Ramonei Bădescu a împlinit 5 ani. Ce cadou aparte i-a făcut vedeta

    Are o carieră de succes în Italia dar nu s-a mulțumit să fie cunoscută doar pe plan artistic peste hotare! Ramona Bădescu își deschide o afacere inedită în...

    Raport APC: ce găsim în cozonacii din comerț. Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională
    Raport APC: ce găsim în cozonacii din comerț. Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională

    Asociația Pro Consumatori (APC) – Vocea consumatorilor din România, singura organizație de utilitate publică în domeniul protecţiei consumatorilor, statut obținut prin...

    Ce trebuie să mănânce copilul când este bolnav, conform pediatrilor?
    Ce trebuie să mănânce copilul când este bolnav, conform pediatrilor?

    Când copilul este bolnav, așteaptă-te ca apetitul să i se diminueze și să devină mai selectiv în privința alimentelor pe care le acceptă. De asemenea, nu uita că hrana...

    © 2024 Qbebe