- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- Retete Pe Gustate
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Aperitive calde, Feluri de mancare, Aperitive speciale, Aperitive rapide, Aperitive foietaj, La cuptor, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Oua, Cartofi, Tarte, Craciun, Revelion, Pasti, Cina, Gustari, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- foietaj, cartofi, kaizer
Ingrediente pentru tarta cu cartofi si kaizer:
400 gr aluat de foietaj cumparat sau de casa
1 ceapa
1 ardei kapia
3 cartofi
200 gr kaiser sau sunculita taraneasca
3 oua
150 gr smantana Lactag
200 gr cascaval Lactag
sare
piper
cimbru uscat
patrunjel
2 linguri ulei
Cum prepari tarta cu cartofi si kaizer:
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,apoi se curata,se sfarama cu furculita si se lasa la racit. Ceapa se toaca fin si se pune la calit in uleiul incins.Se adauga kaiserul cubulete si ardeiul kapia taiat cubulete. Se lasa 5 minute,apoi se dau jos.
Se pun peste cartofii raciti impreuna cu sare,piper,ouale batute,smantana cimbru si patrunjel. Se pune aluatul de foietaj intr-o forma de tarta cu peretii mai inalti unsa cu margarina, acoperind fundul si peretii. Se inteapa cu furculita si se toarna amestecul. Se niveleaza,apoi se rade cascavalul deasupra si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana se aureste.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!