- Timp preparare:
- 40-50 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, La cuptor, Piept de pui, Mancaruri de pui, La foc, Portocale, Mancaruri usoare, Fasole verde, Carne, Fructe, Fasole, Legume, Cartofi, Mancaruri
- Ingrediente principale:
- pui, portocale, legume
Ingrediente pentru Pui marinat cu portocale si garnitura de legume:
1 piept de pui
100 ml iaurt
1 portocala mare
1 lingura de otet balsamic
Condimente: sare piper, salvie, rozmarin
100 gr fasole verde congelata sau proaspata
1 cartof potrivit
2-3 linguri de ulei
½ lamaie
Cum prepari Pui marinat cu portocale si garnitura de legume:
Curata carnea de pielite si pregateste un sos din iaurt, otetul balsamic, sare piper, rozmarin si salvie pe care il torni deasupra carnii. Lasa carnea la marinat minim 30 de minute. Scoate carnea din marinata si aseaz-o in tava cu apa, ulei si feliile de portocala taiate si puse printre bucatile de carne. Pune carnea la cuptor.
Pe un alt gratar, pune tava cu cartofii pentru copt. Cartofii ii pregatesti astfel: curata de coaja cartoful, taie-l felii, freaca-l cu ulei si condimente dupa gust (sare, piper etc), pune-l intr-o tava in care ai pus in prealabil hartie de copt. Coace-l pentru 20 de minute sau cat e necesar sa fie bine patrunsi si rumeni.
Fasolea verde fierbe-o in apa cu sare si cu condimente, sau prepar-o la steamer. Dupa ce s-a fiert al dente, drege-o cu o lingura de ulei de masline, zeama stoarsa de la ½ lamaie si alte condimente dupa gust (eu folosesc rozmarin si piper).
Serveste totul pe farfurie, inclusiv feliile de portocala coapte alaturi de carne.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!