- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, La foc, Carne, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- pui, portocala, masline negre
Ingrediente detaliate pentru mancarica de pui cu portocala si masline negre:
- 8 ciocanele de pui
- 1 portocala
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 100 g masline negre
- 500 ml supa de pui
- 1 ardei gras
- 10 rosii uscate si taiate fin
- 1 cutie de pasta de rosii
- sare, piper si cimbru dupa gust
Cum sa prepari mancarica de pui cu portocala si masline negre:
Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, pune la facut ciocanelele de pui, lasandu-le pe foc pana devin usor aramii, apoi aseaza-le intr-un vas separat. In aceeasi tigaie pune ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit, lasa 1 minut pe foc, apoi adauga ardeiul taiat marunt, ciocanelele de pui, rosiile uscate si pasta de rosii. Stoarce portocala de suc si adauga atat sucul, cat si pulpa in mancarica. Toarna in cratita supa de pui si condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Acopera cratita cu un capac si las-o la fiert timp de o ora, la foc mic. Cand este aproape gata, adauga maslinele.
Mancarica de pui cu portocala si masline poate fi servita alaturi de o garnitura de pilaf de orez.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!