- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- Perioada sarcinii
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu legume, Mancaruri usoare, Mancaruri rapide, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Legume, Mancaruri, Pranz, Gustoase, De post, Vegetariene
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati legume cu sos de chili?
Legumele cu sos de chili inglobeaza o varietate de legume si condimente, iata care sunt acestea:
- doi dovlecei
- trei ardei grasi de diferite culori
- un ardei iute mic
- doi cartofi dulci mici
- trei rosii
- o ceasca de mazare
- o ceasca de fasole neagra
- o ceasca de porumb
- o cana de pastai
- o ceapa rosie
- trei linguri de ulei de masline
- doi catei de usturoi
- trei linguri de praf de chili
- o lingura de boia de ardei dulce
- o lingura de chimen
- sare, piper
- o cana de apa
Cum se prepara legumele cu sos de chili?
Legumele cu sos de chili sunt usor de preparat, iar pasii pe care trebuie sa ii urmei sunt foarte simpli:
1. Intr-o oala incapatoare, pune la incalzit uleiul. Adauga ceapa taiata marunt si las-o timp de cinci minute, pana se rumeneste.
2. Adauga dovleceii, ardeii, usturoiul, taiate cubulete si amesteca timp de 10 minute, pana legumele incep sa se inmoaie.
3. Adauga cartofii dulci, taiati cuburi, mazarea, praful de chili, chimenul si boia de ardei si amesteca in continuare, timp de trei minute.
4. Adauga rosiile, sarea si cana de apa si lasa totul la foc mic.
5. Dupa ce ai lasat totul la fiert, timp de macar un sfert de ora, adauga pastaile, fasolea neagra si porumbul si lasa totul la fiert, pana se inmoaie toate legumele. Daca mai este nevoie, poti sa completezi cu apa.
Legumele cu sos de chili se servesc fierbinti, iar pentru un gust aparte, poti fi garnisite cu branza Chedarr. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!