- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Paste, La foc, Italiene
- Ingrediente principale:
- paste, apa
Pastele sunt bine venite la orice oră indiferent de tipul lor sau de combinațiile în care sunt adăugate. Sunt pur și simplu delicioase. Nu sunt deloc greu de gătit și sunt potrivite pentru orice eveniment. Însă, pentru a te bucura de o porție de paste gătite ca în marile bucătării ale lumii, trebuie să știi un mic secret. Nu, nu este vorba despre un ingredient minune și rar întâlnit, nici despre un ulei special sau un unt cu n% grăsime. Este vorba despre apa în care se fierb pastele, care odată adăugată în compoziția de paste, vor schimba gustul preparatului instant!
Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să scoți pastele din oala în care le-ai fiert și să le pui direct în cratița în care ai pregătit sosul și restul ingredientelor. Apoi, adaugi câteva linguri din apa în care au fiert peste ele și lași pastele să absoarbă apa și sosul. Nimic mai simplu!
Pentru a fi sigură că pregătești cele ma bune paste, iată câteva sfaturi care cu siguranță te vor face un adevărat maestru într-ale pastelor!
Folosește o oală mare și multă apă pentru a fierbe pastele. Acestea au nevoie de loc și multă apă pentru a se fierbe corect evitând astfel să se lipească una de cealaltă.
Nu pune pastele în apă înainte ca aceasta să fiarbă. Este esențial să adaugi pastele după ce apa începe să fiarbă pentru a evita să se lipească între ele. Iar dacă vrei ca apa să fiarbă mai repede, ar fi bine să pui un capac pe oală.
Nu pune ulei în apă. Dacă vrei ca pastele tale să absoarbă sosul atunci trebuie să eviți să pui ulei în apa în care le fierbi.
Gătește pastele în sos. Este de preferat să lași puțin pastele să fiarbă alături de restul compoziției, la foc mic, pentru a te asigura că vor avea gustul la care visezi.
Spor la gătit!
Surse: epicurious.com, goodhousekeeping.com.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!