- Timp preparare:
- 25-90 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Aperitive rapide, La cuptor, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Oua, Mic dejun, Pranz, Cina
Omletă cu cartofi la cuptor
Rumenă și cu miros îmbietor, este excelentă inclusiv pentru zilele friguroase ale anotimpului rece. Laptele adăugat în rețeta de mai jos va face omleta mai fină, iar ceapa roșie, porumbul și mazărea îi vor conferi un gust divin. Dacă vrei, această omletă cu cartofi va putea fi servită și cu o salată.
Ingrediente pentru 2-3 porții :
- 3 cartofi de mărime medie
- 1 ceapă roșie mare
- 6 ouă
- 40 g brânză rasă
- 1/3 cană lapte
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 cană de mazăre și boabe de porumb
Timp total de preparare: 1 oră și 30 de minute
Mod de preparare:
- Cuptorul va fi încins la 200 de grade
- Cartofii vor curățați și tăiați în felii groase cam de 1 cm
- Cartofii se vor fierbe până când vor începe să se frăgezească
- Ouăle bătute, laptele, brânza, mazărea și porumbul vor fi amestecate bine
- Ceapa tăiată va fi pusă la călit în uleiul de măsline
- Cartofii vor fi lăsați să se răcorească și apoi vor fi adăugați peste amestecul cu ouă
- Ceapa va fi adăugată peste restul ingredientelor
- Amestecul pentru omletă va fi pus într-un vas și dat la cuptor pentru aproximativ 1 oră
Omletă cu cartofi rași
Cartofii rași devin crocanți, iar brânza Gruyère desăvârșește gustul acestei omlete cu cartofi. Ai grijă și taie ceapa cât mai fin, astfel încât aceasta să nu confere un gust prea puternic.
Ingrediente pentru 1-2 porții:
- 2 ouă mari
- 2 cartofi mari
- 1 linguriță ceapă tocată foarte mărunt
- 1 cățel de usturoi
- 2 lingurițe brânză Gruyère rasă
- 2 lingurițe unt
- sare și piper
Timp total de preparare: 25-30 de minute
Mod de preparare:
- Cartofii vor fi curățați și rași cât mai fin
- Ceapa și usturoiul se vor toca foarte mărunt
- Ouăle bătute vor fi puse la un loc cu cartofii, cu ceapa, cu usturoiul și cu brânza. Adaugă sare și piper după gust
- Untul va fi pus la topit într-o tigaie, iar acolo va fi turnat amestecul cu ouă
- Omleta va fi lăsată să se gătească pe ambele părți câte 5 minute
Omletă cu cartofi prăjiți
Următoarea rețetă oferă tot ce e mai bun din ouă și cartofi. Întrucât se bazează pe prezența cartofilor prăjiți, poate să fie și pe placul unui „mic” mofturos!
Ingrediente pentru 2 porții:
- 4 cartofi
- 4 ouă
- 1/2 ceapă
- 3 linguri ulei de măsline
- sare și piper
Timp total de preparare: 20-25 de minute
Mod de preparare:
- Cartofii vor fi curățați și tăiați cubulețe
- Ceapa va fi curățată și tocată fin
- Cartofii și ceapa se vor prăji
- Cartofii vor fi lăsați să se scurgă pentru a scăpa de excesul de ulei
- Ouăle vor fi bătute și vei adăuga sare și piper (după gust)
- Ouăle, ceapa și cartofii se vor pune la un loc, amestecând bine
- Omleta cu cartofi se prăjește în uleiul rămas, pe fiecare parte
Omletă cu cartofi fierți
Cartofii fierți ajută omleta să devină mai pufoasă, iar ardeii grași vor asigura un plus de culoare și de savoare.
Ingrediente pentru 2-3 porții:
- 5 ouă
- 4 cartofi
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 150 g șuncă
- 2-3 linguri ulei
- sare și piper
Timp total de preparare: 35-40 de minute
Mod de preparare:
- Vei curăța cartofii și îi vei pune la fiert
- Ceapa tocată mărunt, ardeiul și șunca tăiate cubulețe se vor căli în ulei până când se înmoaie
- Ouăle se bat bine, cu sare și piper
- Cartofii fierți, după ce se lasă la răcorit, vor fi tăiați cubulețe
- Cartofii vor fi adăugați peste amestecul de legume și șuncă
- Ouăle bătute vor fi turnate peste amestecul de legume și șuncă
- Omleta se va prăji pe fiecare parte aproximativ 4 minute
Citește și: 10 idei de omleta
Omletă cu cartofi și ceapă
Ceapa și cartofii au reprezentat mereu o combinație gustoasă, dar la îndemâna oricui. Pune aceste legume în valoare adăugându-le unei omlete consistente.
Ingrediente pentru 3-4 porții:
- 6 ouă mari
- 4 cartofi mari
- 1/2 cană ulei de măsline
- 1 ceapă mare
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
Timp total de preparare: 25-30 de minute
Mod de preparare:
- Cartofii vor fi curățați și feliați
- Ceapa va fi curățată și tăiată felii subțiri
- Usturoiul va fi tocat
- Ceapa și cartofii vor fi bine stoarse pentru a îndepărta excesul de apă
- Usturoiul va fi ușor rumenit în uleiul de măsline
- Alături de el vei pune cartofii și le vei lăsa să se rumenească. Adaugă după 5 minute și ceapa.
- Vei bate ouăle, adăugând sarea și piperul
- Ceapa și cartofii vor fi adăugați peste ouă
- Omleta cu cartofi va fi prăjită alături de usturoi, iar pentru a te asigura că nu se va lipi, poți să mai adaugi puțin ulei
Omletă turcească cu cartofi
Omleta tradițională turcească poartă numele de „Menemen”. Ea este servită în Turcia mai ales la micul dejun, având în compoziție roșii și ardei, dar tu îi poți răsfăța cu ea pe cei dragi la orice masă a zilei. Mai jos vei descoperi două rețete de inspirație turcească, una dintre ele fiind mai apropiată de varianta originală.
Omletă turcească cu brânză Feta și cu cartofi
Ingrediente pentru 2 porții:
- 4 ouă
- 400 g cartofi
- o mână de brânză Feta
- 3-4 linguri ulei
- 1 ardei gras mare
- 2-3 roșii
- 150 g cârnat
- sare și piper
Timp total de preparare: 30 de minute
Mod de preparare:
- Legumele (în afară de roșii) și brânza vor fi tăiate cubulețe
- Cârnatul va fi tăiat feliuțe cât mai subțiri
- Ceapa, cartofii și cârnatul vor fi rumenite
- Ouăle vor fi bătute bine și adăugate peste ceapă, cartofi, cârnați
- Lasă focul mai încet și adaugă brânza, roșiile și ardeiul
- Preparatul va fi gata când cartofii s-au înmuiat bine
Ingrediente pentru 3 porții:
- 6 ouă
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 4 căni roșii proaspete sau din conservă
- 3 ardei grași
- 3 cepe verzi
- 1/2 linguriță piper
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
Timp total de preparare: 30-35 de minute
Mod de preparare:
- Uleiul va fi pus la încins
- Ceapa şi usturoiul vor fi tocate mărunt
- Roșiile și ardeiul gras vor fi tocate
- Ceapa și ardeiul gras vor fi puse la călit în ulei
- Peste ele vor fi adăugate roșiile
- Toate vor fi lăsate să se gătească aproximativ 10-15 minute. Vei adăuga sarea
- Folosindu-te de o lingură, vei încerca să lași câte un spațiu între legume pentru a adăuga ouăle. Vei lăsa la foc cam 8 minute, până când ouăle se vor găti
- Vei pune piper peste amestec și vei lăsa pe foc până când omleta va atinge consistența dorită de tine
Omletă cu piure de cartofi
Dacă vrei să încerci o omletă mai deosebită, nu exclude din rândul ingredientelor sale piureul de cartofi. Acesta va asigura finețe și consistență, iar brânza mozzarella va desăvârși gustul.
Ingrediente pentru 3-4 porții:
- 4 ouă
- 5 cartofi
- 1 cană brânză mozzarella
- 2 linguri unt
- 4 linguri lapte
- sare și piper
Timp de preparare: 40-45 de minute
Mod de preparare:
- Vei curăța cartofii și îi vei pune la fiert
- Cartofii vor fi transformați în piure
- Albușul ouălor va fi bătut bine
- Piureul de cartofi și ouăle vor fi puse la un loc
- Adaugă peste amestecul format din ouă și cartofi laptele și amestecă bine. Nu uita să pui sare și piper
- Încinge untul în tigaie și pune acolo amestecul din piure de cartofi, lapte și ouă
- Întoarce omleta pe ambele părți și presară peste ea mozzarella rasă
Omletă spaniolă cu cartofi
Oricând la îndemână de preparat, această omletă cu cartofi are avantajul că o poți servi atât caldă, cât și la temperatura camerei, pe post de aperitiv. Dacă vrei, o poți îmbogăți și cu ajutorul altor ingrediente, în afara celor tradiționale (cartofi, ceapă, ouă) ca să o transformi într-un fel de mâncare cu totul special.
Ingrediente pentru 2 porții:
- 3-4 ouă
- 2 cartofi
- 3 linguri ulei
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- opțional: diverse mezeluri (șuncă, bacon, cârnat), cam 100-150 g
- sare și piper
Timp total de preparare: 25-30 de minute
Mod de preparare:
- Cartofii vor fi curățați, tăiați cubulețe și puși la prăjit
- Ceapa se curăță și se va toca mărunt
- Ardeiul se va toca și el
- Dacă punem vreun mezel, acesta va fi tăiat cât mai mic
- Odată ce cartofii sunt aproape gata, vei adăuga ceapa și ardeiul sau mezelul pentru a se rumeni
- După ce vei lăsa pe foc câteva minute, vei adăuga peste ingredientele menționate și ouăle bătute
- Când observi că omleta a început să se rumenească, va fi întoarsă și pe cealaltă parte pentru a se rumeni cât mai uniform
Citește și: Retete cu oua
Surse: a1.ro, cosykitchencorner.com, cookpad.com, food.com, giverecipe.com, recipes.timesofindia.com, saveur.com, savuros.info, wocobook.com
Sursă foto principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com, youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!