Culinarby
Qbebe

Nu arunca bananele prea coapte! 6 idei de rețete delicioase

Nu arunca bananele prea coapte! 6 idei de rețete delicioase

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Dacă ești în situația să ai la îndemână banane prea coapte, poți să le valorifici mai mult decât îți închipui. Pur și simplu inspiră-te din sugestiile de mai jos pentru a pregăti rețete savuroase, ce vor fi cu siguranță pe gustul celor dragi.

Nu arunca bananele prea coapte! 6 idei de rețete delicioase
Timp preparare Timp preparare:
5-60 de minute
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Banane, Iarna, Fructe, Prajituri, Prajituri cu banane, Gustari, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
banane, alte fructe, oua, lapte, cacao, mirodenii, zahar, ulei, diverse seminte

Brownies cu banane

Dacă ai la îndemână niște banane foarte coapte, folosește-le pentru a prepara o variantă vegană de brownies. Vei vedea că gustul lor va fi apreciat atât de către cei mari, cât și de către cei mici.

Ingrediente pentru 9 porții de Brownies cu banane

6 banane de mărime medie
1 cană unt de arahide
1/2 de cană pudră proteică (poate fi pe bază de soia, orez brun, cânepă)
50 g pudră de cacao (organică)
Timp de preparare: 25 de minute

Cum se prepară Brownies cu banane

Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade. Pregătește un vas pe care-l vei tapeta cu hârtie de copt
Pasul 2: Curăță și zdrobește bananele.
Pasul 3: Combină pasta de banane cu untul de arahide. Adaugă și pudra proteică și pudra de cacao, amestecând bine.
Pasul 4: Compoziția va fi pusă în vasul pregătit în prealabil și lasă la copt pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 5: Lasă la răcit pentru 10 minute și apoi taie prăjitura bucăți.
Brownies vor putea fi păstrate la frigider până la 3 zile.

Brioșe cu banane, morcovi și ciocolată

Bananele prea coapte vor putea fi puse în valoare, alături de alte ingrediente, în cadrul rețetei de brioșe de mai jos.

Ingrediente pentru 12 Brioșe cu banane, morcovi și ciocolată

2 banane
1 cană cu morcov ras
2 ouă mari
500 g făină
100 g zahăr
1/3 cană ulei de rapiță
1/2 cană iaurt
2 lingurițe semințe de in
1/4 de cană cereale integrale
1 cană de mini-chips-uri de ciocolată
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
1 vârf de sare
Timp de preparare: 35 minute

Cum se prepară Brioșe cu banane, morcovi și ciocolată

Pasul 1: Încinge cuptorul la 190 de grade.
Pasul 2: Zdrobește bananele și rade morcov.
Pasul 3: Într-un vas vei pune laolaltă zahărul, iaurtul, uleiul, morcovul, bananele și esența de vanilie.
Pasul 4: Separat vei pune laolaltă făina, praful de copt, semințele de in, cerealele integrașe și sarea.
Pasul 5: Ingredientele uscate vor fi puse peste cele cu ouă și se vor amesteca bine. Adaugă o jumătate din cantitatea de mini-chips-uri de ciocolată.
Pasul 6: Aluatul obținut va fi pus în forme de brioșe și le vei lăsa la cuptor cam 20 de minute.
Pasul 7: După ce brioșele se răcesc, poți să le decorezi cu restul de mini-chips-uri de ciocolată. >

Mini-pancakes cu banane

Pancakes sunt o hrană consistentă, ideală pentru micul dejun sau chiar pentru o gustare. Dacă ai niște banane prea coapte, folosește-le cu încredere pentru a prepara niște mini-pancakes delicioase.

Ingrediente pentru 30 de Mini-pancakes cu banane

2 ouă mari
1 banană mare
1/4 linguriță de mirodenii (de exemplu, combinația de scorțișoară și cardamom)
Timp de preparare: 30-40 de minute

Cum se prepară Mini-pancakes cu banane

Pasul 1: Sparge ouăle, zdrobește banana și pune-le într-un vas, alături de mirodeniile alese.
Pasul 2: Încinge o tigaie de teflon la foc mic. Ia câte o lingură din aluatul obținut și pune-o în tigaie, rezultând mini-pancakes.
Pasul 3: Mini-pancakes se vor rumeni fiecare cam în 1-2 minute

Mini-pancakes cu banane

Popsicles din banane, cu glazură de ciocolată

Combinația dintre banane și ciocolată va fi mereu irezistibilă. Profită de acest lucru și prepară un desert inedit, bazându-te pe niște banane prea coapte.

Ingrediente pentru 8 Popsicles din banane, cu glazură de ciocolată

4 banane foarte coapte
3 linguri arahide măcinate
170 g ciocolată cu conținut ridicat de cacao
Timp de preparare (fără statul la rece): 30 de minute

Cum se prepară Popsicles din banane, cu glazură de ciocolată

Pasul 1: Bananale vor fi curățate și tăiate pe jumătate. Vor fi înfipte apoi în câte un bețișor special pentru popsicles.
Pasul 2: Bananele vor fi puse pe o tavă, acoperite cu o folie de plastic și date la congelator pentru aproximativ 2 ore.
Pasul 2: Arahidele măcinate vor fi puse pe o farfurie puțin adâncă.
Pasul 3: Ciocolata va fi topită la aburi și se va amesteca permanent în ea.
Pasul 4: Glazura va fi pusă într-un pahar înalt.
Pasul 5: Fiecare bucată de banană va fi dată prin glazură și apoi prin arahidele măcinate.

Popsicles din banane

Tiramisu cu banane

Bananele prea coapte vor fi ideale și pentru a prepara un Tiramisu special. Aroma bananelor se va armoniza foarte bine cu cea de espresso, iar consistența acestui desert îl va face foarte apreciat.

Ingrediente pentru 10-12 porții de Tiramisu cu banane

6 banane coapte
1, 2 lapte
1/3 cană de amidon
5 ouă mari (doar gălbenușul)
2 căni de brânză Mascarpone
1/2 cană de espresso (nu foarte concentrat)
1/4 cană lichior cu aromă de cafea
150 g zahăr
400-500 g pișcoturi (20-30 de pișcoturi)
1 vârf de cuțit de sare
Timp de preparare: 1 oră

Cum se prepară Tiramisu cu banane

Pasul 1: Încălzește 1 l de apă până iese abur. Pune peste el și zahăr, amidon și 1 vârf de cuțit de sare. Adaugă ulterior și gălbenușurile și restul de lapte.
Pasul 2: Ia o jumătate din cantitatea de lapte și o vei amesteca în gălbenușuri într-un alt vas și apoi îl vei pune pe foc. Amestecă permanent, până când ingredientele se apropie de fierbere.
Pasul 3: Procedează la fel și cu restul de lapte.
Pasul 4: Pune laolaltă, la foc mediu, ambele cantități și amestecă până când vei obține o cremă de consistența unei budinci (aproximativ 3-4 minute)
Pasul 5: Crema obținută va fi pusă peste brânza Mascarpone. Ideea este ca această cremă să se dizolve complet în Mascarpone.
Pasul 6: Amestecul va fi transferat într-un vas și lăsat să se răcocească, la frigider, cam 2 ore.
Pasul 7: Espresso și lichiorul de cafea vor fi amestecate.
Pasul 8: Pișcoturile vor fi rupte bucăți și înmuiate în mixul de espresso și lichior.
Pasul 9: Pișcoturile vor fi puse într-un primi strat într-un vas.
Pasul 10: Peste primul strat de pișcoturi va fi pusă crema. Uniformizeaz-o cu ajutorul unei spatule.
Pasul 11: Feliază bananele.
Pasul 12: Începe să pui peste primul strat de cremă câteva feliuțe de banane.
Pasul 13: Repetă acest demers până când termini aproape toată crema
Pasul 14: Cu restul de pișcoturi și felii de banane vei decora desertul.
Pasul 15: Dacă vrei, poți să pui peste Tiramisu și pudră de cacao sau bucățele de ciocolată.

Crema la pahar cu banane

Smoothie aromat, cu semințe de chia

Un smoothie este oricând binevenit, iar bananele prea coapte pot fi un ingredient-cheie pentru o rețetă reușită. Adaugă și un condiment puternic aromat (precum cardamomul) pentru a obține o băutură nutritivă.

Ingrediente pentru 2 porții de Smoothie aromat, cu banane

2 banane foarte coapte (de mărime medie)
400 ml lapte de migdale
2 lingurițe semințe de chia (înmuiate în prealabil)
1/4 cană de curmale fără sâmburi
sucul de la 1/2 lămâie verde
1/2 linguriță cardamom pudră
1 vârf de cuțit de scorțișoară
1 vârf de cuțit de sare
Timp de preparare: 5 minute

Cum se prepară Smoothie aromat, cu banane

Pasul 1: Toate ingredientele vor fi puse în blender și le vei lăsa acolo până când vei obține consistența dorită.
Pasul 2: Pune băutura în două pahare și deasupra ei presară scorțișoară și câte un vârf de sare.
Pasul 3: Dacă vrei, poți să adaugi și câteva cuburi de gheață.

Surse:
www.foodnetwork.ca ; www.gimmedelicious.com; www.thekitchn.com

Surse poze:
www.facebook.com, www.instagram.com

Articolul urmator
Cum faci acasă cea mai bună prăjitură cu brânză de vaci. 3 rețete delicioase
Cum faci acasă cea mai bună prăjitură cu brânză de vaci. 3 rețete delicioase

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi
    Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi

    Colonul iritabil este o tulburare digestivă inflamatorie, ale cărei simptome sunt crampele și durerea în zona abdominală, schimbările de tranzit intestinal, balonarea,...

    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete
    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete

    Folosită de mulți ani în bucătăria românească, urda este un ingredient versatil, ce poate fi folosit în mâncăruri sărate, aperitive, deserturi, etc. Află și...

    Dovleacul plăcintar: beneficii și idei de rețete
    Dovleacul plăcintar: beneficii și idei de rețete

    Dovleacul este consumat din cele mai vechi timpuri, fiind cultivat pe teritoriul Americii Centrale de mii de ani. Ajunge în Europa datorită comerțului, pe parcursul secolului al...

    Lapte de măgăriță: beneficii, proprietăți și idei de rețete
    Lapte de măgăriță: beneficii, proprietăți și idei de rețete

    Laptele de măgăriță nu este o nouă tendință alimentară, ci un produs consumat de mii de ani. A redevenit popular odată cu creșterea interesului populației pentru consumul unor...

    Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea
    Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea

    Tu ce faci, de obicei, cu apa în care au fiert cartofii? O arunci sau o păstrezi? „Dar de ce aș păstra-o?”, probabil te întrebi acum. Ei bine, există o mulțime...

    Cake Factory Delices, deserturi delicioase, preparate perfect de fiecare dată
    Cake Factory Delices, deserturi delicioase, preparate perfect de fiecare dată

    În pragul sărbătorilor, magia se simte în jurul nostru. Orașul este decorat cu luminițe colorate și freamătă după cadouri, iar cei mici așteaptă nerăbdători venirea...

    Valentina Pelinel a fost aspru judecată în online că și-a dus fetițele de 5 ani la manichiură. „Lac pe unghii prea devreme...mult prea devreme"
    Valentina Pelinel a fost aspru judecată în online că și-a dus fetițele de 5 ani la manichiură. „Lac pe unghii prea devreme...mult prea devreme"

    Gemenele Valentinei Pelinel și ale lui Cristi Borcea au crescut și s-au transformat în adevărate domnișoare! Mama lor le duce la salon de unde se intorc cu unghiile colorate și...

    Condimente care înlocuiesc sarea: alternative delicioase
    Condimente care înlocuiesc sarea: alternative delicioase

    Sarea reprezintă unul dintre cele mai utilizate ingrediente în bucătăriile din lumea întreagă. Stimulează papilele gustative și activează gusturile ce cresc apetitul, dar...

    © 2024 Qbebe