- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Finger Food, Mancaruri de ciuperci, La foc, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Ciuperci, Mancaruri, Pranz, De post
- Ingrediente principale:
- ciuperci, ardei gras rosu, ceapa, rosii, ulei
Ingrediente pentru 4 porții de Mâncărică de ciuperci de post
500 g ciuperci
1 ardei gras roșu (mare)
400 g roșii
1 ceapă mare
3 linguri ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Mâncărica de ciuperci de post
Pasul 1: Ciupercile se curăță bine (cu o perie sau cu o cârpă umedă) și se taie sferturi
Pasul 2: Ardeiul gras se spală și se taie felii subțiri
Pasul 3: Roșiile se decojesc și se taie cubulețe
Pasul 4: Ceapa se va toca și ea mărunt
Pasul 5: Uleiul de măsline se va pune la încins, la foc mic
Pasul 6: În ulei se vor pune ardeiul gras și ceapa și se vor lăsa la gătit până când ardeiul începe să se înmoaie, iar ceapa devine translucidă
Pasul 7: Adaugă peste ceapă și ardei și ciupercile, lăsând la foc mediu. Pune apoi și cubulețele de roșii, amestecând ușor.
Pasul 8: Va trebui să lași mâncare pe foc până când toate legumele se vor pătrunde bine
Pasul 9: Vei toca mărunt și pătrunjelul.
Pasul 10: Nu uita să adaugi și sare, după gust.
Pasul 11: Când vei servi mâncărica, pune peste ea și verdeața proaspătă.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!