- Rinderrouladen
- Ingrediente pentru 8 porții de Rinderrouladen
- Cum se prepară Rinderrouladen
- Gratin Dauphinoise
- Ingrediente pentru 6 porții de Gratin Dauphinoise
- Cum se prepară Gratin Dauphinoise
- Hornazo
- Ingrediente pentru 6 porții de Hornazo
- Cum se prepară Hornazo
- Tartă Pascualina
- Ingrediente pentru 4 porții de Tartă Pascualina
- Cum se prepară Tarta Pascualina
- Magiritsa
- Ingrediente pentru 8-10 porții de Magiritsa
- Cum se prepară Supa Magiritsa
- Prăjitură Simnel
- Ingrediente pentru 12 porții de Prăjitură Simnel
- Cum se prepară Prăjitura Simnel
- Timp preparare:
- 1-3 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, La foc, Mancaruri de Paste, Mancaruri gustoase, Primavara, Carne, Oua, Mancaruri, Pasti, Pranz, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- carne, diferite produse lactate, oua, ulei, faina, zahar, legume, fructe uscate, mirodenii
Rinderrouladen
Face parte dintre cele mai iubite feluri de mâncare în Germania și se referă la niște mici rulade din carne de vită. Poți să le prepari oricând, inclusiv pentru masa festivă de Paște. Vei vedea cât de apreciate vor fi, nu numai pentru gust, ci și pentru aspect.Ingrediente pentru 8 porții de Rinderrouladen
8 bucăți de carne de vită, bine bătute, ca pentru grătar1/4 cană muștar Dijon
1/ 2 cană ceapă tocată
300 ml zeamă de carne
1 linguriță paprika
1 linguriță piper
sare
3 linguri ulei de rapiță
2 linguri amidon
1/4 cană smântână
1 cană apă călduță
1 cană și 1/4 apă rece
8 feliuțe de bacon
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Rinderrouladen
Pasul 1: Pe bucățile de carne, bine bătute, se va pune câte 1/2 linguriță de muștar. După aceea, se vor adăuga ceapa tocată, paprika, sare, piper. De asemenea, se va pune peste amestec și câte o feliuță de bacon. Vei rula fiecare bucată de carne pentru a obține câte un rulou, pe care-l vei securiza cu ajutorul scobitorilor
Pasul 2: Vei pune uleiul de rapiță la încins. Vei pune la rumenit, în ulei, fiecare ruloru de carne. După ce acestea se vor rumeni bine, vei pune peste ele zeama de carne și apa, lăsându-le pe foc până aproape de fierbere. Ulterior vei lăsa focul mic și vei lăsa ruladele să se gătească pentru 30 de minute
Pasul 3: Vei scoate din zeamă rulourile. Vei strecura zeama și o vei pune într-o tigaie. În ea vei turna amidonul și o cană de apă. Vei lăsa sosul să se îngroașe bine. Vei adăuga peste el și smântâna, amestecând
Pasul 4: Vei pune rulourile de carne peste sos și le vei mai lăsa puțin până le vei servi
Gratin Dauphinoise
Dacă îți dorești o rețetă internațională cu care să-ți cucerești oaspeții de la masa de Paște, te poți orienta și spre Gratin Dauphinoise. Acesta este tradițional în Franța și este foarte similar cu o budincă de cartofi. Pentru o aromă cu totul specială, nu uita de nucșoară și de brânza Gruyère.
Ingrediente pentru 6 porții de Gratin Dauphinoise
900 g cartofi (speciali pentru copt, curățați și feliați în prealabil)
5 căni lapte
2 căței de usturoi
1 cană și jumătate smântână grasă
1 cană și jumătate smântână lichidă
sare și piper (după gust)
nucșoară (după gust)
2 linguri unt
2/3 cană brânză Gruyère rasă
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Gratin Dauphinoise
Pasul 1: Vei pune cartofii, laptele și usturoiul tocat într-o cratiță, la foc mediu
Pasul 2: Va trebui să lași cartofii să fiarbă, dar fără ca aceștia să fie atât de fierți încât să se zdrobească
Pasul 3: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 4: Din vasul în care au fost cartofii vei scurge laptele și vei adăuga acolo smântâna (și cea grasă, dar și cea lichid), usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul și nucșoara
Pasul 5: Vei mai lăsa amestecul pe foc pentru aproximativ 10 minute
Pasul 6: Vei unge un vas termorezistent cu unt și vei pune în el cartofii, în mai multe straturi. Peste ei vei turna amestecul de smântână. De asemenea, vei adăuga și brânză Gruyère
Pasul 7: Vei da cartofii la cuptor pentru 20-25 de minute
Hornazo
Este un preparat tradițional spaniol, din regiunea Salamanca, servit în ziua de luni din cadrul sărbătorii Paștelui. Consistent datorită aluatului, ouălor și cărnii, este o rețetă binevenită ori de câte ori îți dorești un meniu care să includă și specialități de Paște internaționale. De asemenea, Hornazo are un aspect atrăgător și poate fi servit rece sau cald.
Ingrediente pentru 6 porții de Hornazo
500 g făină
125 ml apă
125 ml lapte
35 g drojdie proaspătă
200 g carne tocată (amestec vită cu porc)
200 g chorizo (sau orice alt cârnat picant)
4 ouă fierte (în prealabil)
1 căpățână de usturoi
1 ceapă mică
1 lingură pătrunjel proaspăt
2 ouă
sare
Timp total de preparare: 2 ore și jumătate- 3 ore
Cum se prepară Hornazo
Pasul 1: Încălzește puțin laptele și pune în el drojdia. Vei adăuga făina, sarea și vei frământa un aluat. Îl vei pune apoi într-un vas și îl vei lăsa la crescut cam o oră și jumătate, într-un loc în care să fie cald
Pasul 2: Vei curăța ceapa și usturoiul și le vei toca mărunt
Pasul 3: Vei decoji ouăle fierte și le vei tăia rondele.
Pasul 4: Vei pune în carne usturoi, ceapă, pătrunjel și oul bătut
Pasul 5: Vei lua aluatul crescut, vei rupe din el o bucățică și o vei opri ca să faci niște ornamente pe care să le pui peste Hornazo
Pasul 6: Vei pune umplutura de carne în aluat și după aceea vei așeza peste ea rondele de cârnat și de ouă
Pasul 7: Vei pune peste aluatul cu umplutură micile ornamente și după aceea vei avea grijă ca Hornazo să fie închis la capete. Îl vei mai lăsa la crescut alte 30 de minute
Pasul 8: Vei așeza Hornazo într-o tavă, îl vei acoperi cu o folie de aluminiu și îl vei ține la cuptor cam 45 de minute
Tartă Pascualina
Încântă-i pe cei dragi cu o altă rețetă internațională de Paște, de data aceasta originară din Italia. Tarta Pascualina a apărut pentru prima dată în regiunea Liguria și de acolo a devenit cunoscută în toată Italia. Ea poate să intre în topul celor mai îndrăgite preparate ale familiei tale datorită consistenței și aspectului.
Ingrediente pentru 4 porții de Tartă Pascualina
400 g aluat (gata preparat)
350 g mangold (o plantă similară spanacului, cu tulpina colorată) sau spanac
60 g ceapă
1 lingură pătrunjel
1 lingură măghiran
200 g brânză ricotta
50 g parmezan
5 ouă
1 căpățână de usturoi
ulei de măsline (după gust)
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Tarta Pascualina
Pasul 1: Mangoldul/spanacul va fi curățat, spălat bine și dat la fiert, în apă cu puțină sare. După aceea îl vei lăsa la scurs
Pasul 2: Vei curăța și vei toca usturoiul și ceapa, pe care le vei pune la călit în uleiul de măsline. Le vei lăsa pe foc până când se înmoaie și se rumenesc ușor
Pasul 3: Vei toca pătrunjelul și măghiranul
Pasul 4: Vei toca și mangoldul/spanacul și îl vei combina cu parmezanul, cu ricotta, cu ceapa, usturoiu, cu pătrunjelul și măghiranul
Pasul 5: Vei întinde 4 foi de aluat pentru a le face să fie cât mai fine, cât mai subțiri
Pasul 6: Vei lua o formă termorezistentă rotundă, o vei unge cu unt și vei pune în ea o foaie subțire de aluat. O vei unge cu puțin ulei de măsline. Deasupra acesteia vei mai pune o foaie, pe care o vei înțepa din loc în loc cu o furculiță
Pasul 7: Vei pune peste aluat mixul de mangold/spanac și ricotta. Vei încerca să formezi un fel de mici „cuiburi" din ricotta, în care vei introduce câte 1 ou.
Pasul 8: Vei acoperi „cuiburile" cu încă o foaie de aluat, pe care-l vei unge cu ulei de măsline. Și pe acesta îl vei mai acoperi cu ultima foaie de aluat
Pasul 9: Folosește un cuțit pentru a îndepărta eventualul exces de aluat și pentru a uniformiza tarta cât mai bine. Vei face mici tăieturi pe aluat, dar ai grijă să nu nimerești ouăle.
Pasul 10: Vei bate încă un ou și vei unge cu el tarta
Pasul 11: Vei da tarta la cuptor (încins la 180 de grade) pentru 30-35 de minute
Magiritsa
Reprezintă o supă tradițională pentru meniul pascal din Grecia. Ea se prepară în Sâmbăta Mare și se poate servi încă din Noaptea Învierii. Variantele ei diferă mult, fiecare având însă în comun carnea de miel/de ied și sosul cu ouă și lămâie.
Ingrediente pentru 8-10 porții de Magiritsa
800 g miel/ied (ficat, inimă, plămâni, cap, picioare)
intestinele provenite de la 2 miei/2 iezi
zeama de la 2 lămâie
1 ceapă
sare grunjoasă
5-6 cepe verzi
2-3 linguri mărar proaspăt
10 căni apă
1/3 cană ulei de măsline
piper negru
2 căpățâni salată romană
2 linguri orez
Ingrediente pentru sosul de lămâie și ou
3 ouă mari
4 linguri zeamă de lămâie
1 lingură apă
Timp de preparare (fără pregătirea organelor): 1 oră și 45 de minute- 2 ore
Cum se prepară Supa Magiritsa
Pasul 1: Vei spăla organele și le vei lăsa să se usuce
Pasul 2: Vei tăia intestinele, le vei curăța și le vei clăti. Le vei da cu sare grunjoasă, cu șămâie și le vei curăța iar sub apă
Pasul 3: Vei pune apă sărată la fiert și vei pune în ea organele. Lasă-le să fiarbă cam 3 minute și apoi adaugă și intestinele. Vor fi și ele lăsate la fiert pentru alte 5 minute
Pasul 4: Vei scurge intestinele și organele și le vei tăia cubulețe
Pasul 5: Vei încinge uleiul de măsline și vei pune în el ceapa și usturoiul tocate. Peste ele vei adăuga și organele și le vei lăsa să se rumenească ușor. Vei pune alături de ele și mărarul, sarea, piperul și 10 căni de apă. Vei lăsa la foc până aproape de fierbere și apoi vei mai lăsa la foc mic încă 1 oră și jumătate
Pasul 6: Vei spăla și vei toca salata. O vei pune și pe ea la fiert
Pasul 7: După ce a fiert, o vei adăuga în supă (dar după 40 de minute de când fierbe aceasta)
Pasul 8: Vei pune în supă și orezul, cu aproximativ 10 minute înainte de încheierea procesului de gătire al supei.
Cum se prepară Sosul pentru Magiritsa
Pasul 1: Vei bate mai întâi albușurile și vei adăuga ulterior și gălbenușurile, zeama de lămâie, 1 lingură de apă și câteva linguri de supă. Va trebui să bați bine ouăle, astfel încât să nu se transforme în omletă
Pasul 2: Vei turna sosul peste supă. Vei acoperi supa și o vei mai lăsa 10 minute până când o vei servi.
Prăjitură Simnel
Dintr-un meniu de Paște internațional nu poate lipsi nici desertul. Poți să alegi să pregătești Simnel cake, o prăjitură tradițională din Anglia. Inițial aceasta era pregătită pentru Ziua Mamei, dar treptat a devenit unul dintre deserturile de la masa de Paște. Gustul și aspectul ei îi vor cuceri atât pe cei mari, cât și pe cei mici!
Ingrediente pentru 12 porții de Prăjitură Simnel
175 g unt sau margarină (plus încă puțin pentru a unge forma în care se va coace prăjitura)
175 g zahăr Muscovado light
175 g făină care crește singură
3 ouă
175 g stafide
90 g afine uscate
30 g cireșe confiate
30 g coajă de portocală glasată
coaja de la 1 lămâie
1 linguriță mix de condimente
500 g masă de marzipan
2 linguri gem (preferabil de caise)
1 albuș de ou
Timp de preparare: 2 ore și 45 de minute
Cum se prepară Prăjitura Simnel
Pasul 1: Vei întinde 1/3 din cantitatea de marzipan. Având la îndemână un vas rotund, cu diametrul de aproximativ 18 cm, te vei ghida pentru a tăia o formă rotundă și din masa de marzipan
Pasul 2: Vei unge cu unt forma de prăjitură și vei pune în ea hârtie de copt
Pasul 3: Vei pune la un loc făina, zahărul, ouăle, fructele, mirondeniile, untul/margarina și vei forma un aluat
Pasul 4: Vei lua jumătate din cantitatea de aluat și vei pune peste ea forma rotundă de masă de marzipan
Pasul 5: Vei pune deasupra marzipanului și restul de aluat și vei da la cuptor pentru aproximativ 2 ore
Pasul 6: Vei scoate prăjitura din cuptor și o vei lăsa să se răcească, înainte să o scoți din vas
Pasul 7: Vei încălzi gemul și apoi îl vei întinde pe deasupra prăjiturii
Pasul 8: Jumătate din restul de masă de marzipan va fi întins și vei tăia și din ea o formă rotundă. O vei așeza deasupra gemului încălzit și după aceea o vei modela așa cum dorești
Pasul 9: Din ultima parte de masă de marzipan vei forma niște biluțe, pe care le vei lipi de marzipanul care este deja atașat de prăjitură. Peste biluțe vei pune și albușul de ou
Pasul 10: Vei încerca să pui prăjitura la cuptor, dar numai cât să se poată rumeni biluțele de marzipan și albuș
Surse:
www.academiabarilla.com, www.allrecipes.com, www.philips.com.sg,www.redonline.co.uk, www.thespruceeats.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!