Handicapul fizic nu trebuie văzut mereu ca o incapacitate fizică, un blestem, ci uneori poate fi și o binecuvântare. Jordan Marotta s-a născut fără mâna stângă, lucru pe care mama sa, Ashley l-a aflat chiar în timpul ecografiei de 20 de săptămâni. După această veste cumplită, atât ea, cât și soțul ei au trecut printr-o fază de durere și disperare, dar după venirea pe lume a copilului, acesta a fost primit cu multă dragoste în familie.
Acum, la vârsta de cinci ani, Jordan înțelege că este diferit, știe acest lucru, deși mama lui a încercat să-i asigure o copilărie lipsită de griji și cât mai aproape de normalitate. Băiețelul a jucat baseball, a făcut alpinism și a putut chiar să participe la karate.
Din declarațiile mamei, acesta a întrebat constant „mami mie de ce nu îmi crește mâna?”. Astăzi Jordan este noul posesor al unui braț bionic, cel mai tânăr posesor al unui astfel de dispozitiv, oferit de Open Bionics.
Jordan poartă, la vârsta de cinci ani, brațul unui super-erou
Recent, Jordan a devenit cel mai tânăr proprietar al unui astfel de dispozitiv care se numește Hero Arm. Site-ul companiei din Marea Britanie, Open Bionics îl descrie ca fiind „un braț bionic avansat, ușor, imprimat 3D, cu o funcționalitate multigrip și o estetică impresionantă”.
Jordan s-a bucurat atât de mult când a primit brațul bionic, încât mama lui a filmat un videoclip în care acesta și-a deschis cadoul pentru prima dată, iar zâmbetul de pe fața băiețelului este contagios.
Un utilizator YouTube chiar a comentat „Așa a devenit Jordan cel mai tare băiat din școală”. Iar alt comentator a scris „miracolul tehnologiei moderne… Minunat! Este o binecuvântare pentru acest băiat dulce”.
Brațul bionic detectează contracțiile musculare
Membrul artificial de ultimă generație a lui Jordan a fost creat pentru a se potrivi unui copil cu vârsta mai mică de opt ani. Pentru a-l folosi, electrozii detectează contracțiile musculare și fac mișcări corespunzătoare ale mâinii și brațului, fiind alimentat de o baterie reîncărcabilă.
Jordan a învățat foarte repede cum să folosească brațul și conform unui protezist și ortezist certificat la Open Bionics, Daniel Green: „este nevoie de puțină muncă. Este ceva ce un copil de cinci ani nici nu ar fi capabil să facă, cel puțin nu la fel de repede ca Jordan”.
„Brațul bionic i-a stima de sine copilul meu”
Mama lui Jordan, Ashley, a spus că brațul artificial l-a făcut încrezător în forțele proprii, l-a determinat pe Jordan să strălucească, lucru care îi o aduce o mulțumire deplină mamei.
Iată cum tehnologia avansată poate ajuta copiii aflați în dificultate și copiii cu dizabilități să ducă o viață aproape de normalitate și uneori chiar mai interesantă.
Surse foto: facebook.com, facebook.com, facebook.com
Surse articol: cafemom.com