- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Carne de iepure, Fripturi de Craciun, La cuptor, Carne, Legume, Masline, Fripturi, Craciun, Revelion, Pasti, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- iepure, masline
Ingrediente pentru friptura de iepure cu masline:
1.5 kg carne de iepure (piept, pulpe)
500 ml vin alb dulce
sare , piper negru
2-3 foi de dafin
150 g de masline negre si verzi
4 linguri de ulei de masline
6 linguri de bulion
4-5 fire de rozmarin
cate 1 varf de lingurita de cimbru si de busuioc uscat
5 catei de usturoi
Cum prepari friptura de iepure cu masline:
Spala bine carnea de iepure cu apa rece.Tamponeaza-o usor cu un servet uscat de hartie. Maseaza apoi carnea cu sare, piper, cimbru, busuioc, usuturoi pisat, acoper-o in vin, ulei de masline si bulion si lasa-o la macerat pentru 2-3 ore, cel putin. Pune-o apoi intr-o tava cu tot cu sosul in care a stat, si se lasa la cuptor la 220 de grade Celsius pentru 20 de minute, si apoi la o temperatura mai mica de 200 de grade Celsius pentru inca o ora. Asigura-te ca mai este sos, turnand din cand in cand apa sau vin. Cu 15 minute inainte de a scoate friptura de iepure, adauga maslinele. Serveste friptura de iepure cu piure de cartofi sau sote de legume. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!