- Timp preparare:
- 30-40 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Finger Food, Mancaruri de pui, Ciocanele de pui, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Mancaruri, Americane, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Simple, 1-2 porții
Ingrediente
- 10 ciocănele de pui
- 1 lingură praf de ceapă
- 1 lingură praf de usturoi
- 1 lingură pudră de ghimbir
- 1 lingură praf de Chilly
- 2 linguri piper alb
- 1 linguriță piper negru
- 2 ouă de mărime medie
- sare
Pentru mixul crocant:
- 1 cană de făină
- 1/2 linguriță piper alb
- 1/2 linguriță piper negru
- 1/2 linguriță pudră Chilly
- 1 linguriță sare
Mod de preparare
- Ciocănelele de pui se spală
- Pielea de pe ciocănele se crestează, pe părțile laterale (se fac 2-3 crestături). Se ia un prosop de bucătărie din hârtie și se șterg bine ciocănelele pentru a se îndepărta un eventual exces de apă
- Se pun la un loc mirodeniile (piperul de două feluri, pudra de Chilly, praful de ghimbir, praful de ceapă și de usturoi, sarea) și se amestecă
- Peste mirodenii se adaugă 2 ouă de mărime medie și se amestecă totul bine
- Ciocănele vor fi unse bine cu sosul marinat obținut și vor fi lăsate să se „odihnească”
- Între timp, vei pregăti amestecul crocant al ciocănelelor
- Făina, piperul alb, cel negru, praful de Chilly și sarea se vor amesteca
- Vei lua folie de aluminiu și vei împrăștia pe ea amestecul cu făină
- Fiecare ciocănel în parte va fi trecut prin amestecul cu făină, având grijă să-l acoperi cât mai uniform
- Între timp, vei pune ulei la încins într-o tigaie mare (ai grijă să pui mult ulei)
- Când uleiul este bine încins, vei pune în el ciocănelele date prin sosul marinat și prin amestecul crocant
- Prăjești bine fiecare ciocănel până când se va rumeni pe toate părțile, având o culoare aurie, apetisantă
Surse: youtube.com
Surse foto: pixabay.com, youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!