În unele cazuri, venirea pe lume a unui copil schimbă relația dintre părinți în mod pozitiv. Este și cazul unei femei care a aflat abia după ce a rămas însărcinată și a dat naștere un copil, secretul unei căsnicii fericite.
„Stăteam de vorbă împreună cu prietena mea Donna și comentam asupra tehnicilor pe care le-am învățat la cursurile de parenting pe care le urmam. Am rămas surprinse cât de mult ne-au schimbat aceste cursuri căsniciile. În niciun caz nu ne comparam partenerii cu niște copii, ci din contră am aflat secretul unei căsnicii perfecte. Cu alte cuvinte, tot ceea ce trebuie să știi despre un mariaj fericit vei învăța la un curs de parenting”, mărturisește mama.
Cooperarea partenerilor de cuplu
Mămica susține că atunci când a rămas însărcinată a făcut o promisiune către copilul ei încă nenăscut, și anume aceea că nu îi va cere să urmeze anumite reguli doar pentru că „așa spune mama”. Mai mult decât atât, nici nu și-ar fi dorit ca fiul său fiica ei să asculte orbește, fără a pune la îndoială decizia mamei.
„Îmi doresc copii care gândesc în mod independent, care au o capacitate de analiză critică și care încearcă să abordeze problemele în mod creativ. Același lucru se aplică și mariajului meu și partenerului pe care îl am. Îmi doresc ca noi să cooperăm pentru ca fiecare să cunoască nevoile celuilalt și să ne rezolvăm problemele în mod amiabil”, susține ea.
Ce este parentingul și ce tipuri de parenting există?
Nicio relație nu seamănă cu cealaltă. Relații diferite, nevoi diferite
Protagonista poveștii noastre de viață susține că prietena ei Alison Schafer, un autor renumit și parenting coach relevă importanța nevoilor fiecărei relații în parte, atât în ceea ce privește relațiile cu copiii, cât cu partenerii de cuplu.
„Pe măsură ce ne concentrăm asupra nevoilor căsniciei și nu asupra partenerilor care sunt implicați, eliminăm problemele emoționale și putem găsi metode inedite pentru a rezolva situația în sine”, susține autoarea.
Pauzele în cuplu sunt necesare
Deși protagonista poveștii noastre de viață susține că nu este o mare fană a pauzelor în relații, le adoptă cu drag pentru că știe că pauzele îi aduc și o perioadă de relaxare, de calm și de posibilitatea de a se întoarce asupra problemei după ce a gândit-o în detaliu.
Aceasta este cea mai bună abordare, comparativ cu aceea de a obliga copiii să fie de acord cu soluțiile de moment găsite de părinți.
De când avem copil, eu și soțul meu suntem doar amici
Ascultă-i pe cei de lângă tine!
„De cele mai multe ori ne regăsim în situația în care vorbim prea mult. Toți o facem. Doar că atunci când devenim părinți ne mai și oprim și îi ascultăm pe cei mici pentru a le arăta că opiniile lor sunt importante în orice situație.
Aceeași soluție o aplic în ceea ce privește relația cu partenerul meu de cuplu. Prea des ne regăsim având o atitudine defensivă, protejându-ne egoul și încercând să arătăm că noi avem dreptate. Reușita unei relații începe cu ascultarea celuilalt”, susține mămica.
Râzi mai mult!
Conform celei care ne oferă perspectiva ei asupra unui mariaj fericit, simțul umorului pe care îl căpătăm după ce devenim părinți reprezintă o atitudine potrivită pe care ar trebui să o adoptăm și în mariajul nostru. Umorul este o terapie importantă și un mod de a ne înțelege mai bine partenerul de cuplu.
Cu siguranță după ce devenim părinți devenim și mult mai înțelepți. Așa cum ne purtăm cu copiii noștri, în mod gentil, cu multă responsabilitate și simț al umorului, ar trebui să ne purtăm și cu partenerii care muncesc cot la cot cu noi pentru a avea o familie fericită.
Surse foto: pexels.com
Surse articol: todaysparent.com/