- Prăjitură Pavlova cu portocale
- Ingrediente pentru prăjitura Pavlova:
- Prăjitură cu glazură de ciocolată și portocale
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Prăjitură cu glazură de ciocolată și portocale:
- Cum se prepară Prăjitura cu ciocolată și portocale:
- Mousse de ciocolată cu portocale
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Mousse de ciocolată cu portocale:
- Cum se prepară Mousse-ul de ciocolată cu portocale:
- Prăjitură cu portocale și brânză ricotta
- Ingrediente pentru 10-12 porții de Prăjitură cu portocale și ricotta:
- Cum se prepară Prăjitura cu portocale și ricotta:
- Clătite în sos de portocale
- Ingrediente pentru 6 Clătite în sos de portocale
- Timp preparare:
- Peste 1 ora
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Portocale, Iarna, Fructe, Prajituri, Oua, Cereale, Prajituri cu fructe, Prajituri de casa, Prajituri gustoase, Pranz, Cina, Faina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- portocale, oua, lapte, faina, mirodenii
Prăjitură Pavlova cu portocale
Această prăjitură este una clasică și poate fi pregătită cu tot felul de fructe. Printre acestea se includ și portocalele, ce îi vor conferi un gust special. Bucurați-vă de un desert ușor și deosebit, savurând parfumul portocalelor ce sunt parcă mai bune ca oricând pe timp de iarnă!Ingrediente pentru prăjitura Pavlova:
6 ouă mari
1 lingură și 1/2 de amidon
1 lingură de oțet alb, distilat
un vârf de cuțit de sare
1 și 1/4 de zahăr
1 lingură esență de vanilie
Ingrediente pentru umplutura de vanilie a prăjiturii Pavlova:
1 cană de frișcă grasă, rece
2 linguri zahăr pudră
1 lingură esență de vanilie
1 cană smântână obișnuită
Timp de preparare: 1 oră- 1 oră și jumătate
Cum se prepară umplutura:
Pasul 1: Amestecați frișca, zahărul și esența de vanilie.
Pasul 2: Adăugați acest amestec peste smântână.
Ingrediente pentru topping-ul de portocale al prăjiturii Pavlova:
1 cană și 1/2 zahăr
1 baton de vanilie (fără semințe)
3 portocale foarte bine coapte
Cum se prepară topping-ul de portocale:
Pasul 1: Puneți zahărul și un pahar cu apă într-o tigaie nu prea mare. Puneți pe foc (pe foc mediu) amestecul și amestecați încet, până ce zahărul se va dizolva complet.
Pasul 2: Adăugați peste el vanilia și portocalele (decojite complet, fără pielițe și tăiate bucățele).
Pasul 3: Reduceți intensitatea focului și continuați să amestecați încă vreo 10 minute. Lăsați să se răcească de tot.
Cum se prepară prăjitura Pavlova cu portocale:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 170 de grade. Puneți în vasul (de formă rotundă) în care veți coace prăjitura niște hârtie de copt.
Pasul 2: Puneți laolaltă albușurile de ou, amidonul, oțetul și sarea și mixați până când se formează un amestec similar celor pentru bezele. Pe măsură ce mixați, adăugați și zahăr și nu uitați nici de esența de vanilie.
Pasul 3: Veți turna amestecul în vasul pentru copt. Coaceți pentru 10 minute. Reduceți căldura la 90 de grade și mai coaceți prăjitura încă 40-50 de minute. O veți scoate de la cuptor și o veți lăsa la răcit.
Pasul 4: Numai după ce se va răci complet veți adăuga peste ea crema de vanilie și topping-ul de portocale.
Prăjitură cu glazură de ciocolată și portocale
Este un desert cu portocale ce nu se prepară deloc dificil și cu siguranță va fi pe gustul celor dragi datorită aromei speciale.
Ingrediente pentru 4-6 porții de Prăjitură cu glazură de ciocolată și portocale:
150 g unt (ținut la temperatura camerei)
150 g zahăr (cât mai fin)
150 g făină
3 ouă mari
coaja rasă de la două portocale
2 linguri de lapte
Pentru decor: un plic de glazură de cacao instant
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Prăjitura cu ciocolată și portocale:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 170 de grade.
Pasul 2: Amestecați untul și zahărul până când zahărul se dizolvă complet. Adăugați peste ele și ouăle bătute și făina, amestecând permanent. Puneți și coaja de portocale. Mai amestecați bine până când să adăugați și laptele.
Pasul 3: Puneți compoziția obținută într-o tavă rotundă (tapetată cu hârtie de copt) și coaceți prăjitura pentru 35-40 minute.
Cum se prepară Glazura de ciocolată:
Pasul 1: Puneți într-o cratiță zahărul și sucul de portocale și lăsați-le pe foc, amestecând încet. Lăsați ca zahărul să se dizolve de tot. Puneți la răcit.
Pasul 2: Turnați sosul peste prăjitură, cât timp aceasta este caldă și se află încă în tavă. Abia după ce se va răci de tot o veți scoate și o veți pune pe un platou.
Pasul 3: Preparați glazura conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Turnați-o peste prăjitură și lăsați-o să se întărească.
Mousse de ciocolată cu portocale
Este un desert consistent și foarte gustos, în care aroma puternică de portocale se combină într-un mod ideal cu cea de ciocolată.
Ingrediente pentru 4-6 porții de Mousse de ciocolată cu portocale:
200 g ciocolată (cu conținut de cacao de 60-70%)
2 portocale
4 ouă
80 ml apă fierbinte
2 lingurițe zahăr pudră
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Mousse-ul de ciocolată cu portocale:
Pasul 1: Separați albușurile și gălbenușurile.
Pasul 2: Stoarceți portocalele și adăugați sucul în apa fierbinte, alături de o linguriță de zahăr pudră.
Pasul 3: Puneți ciocolata într-un castron mare.
Pasul 4: După 10 minute veți pune amestecul de zahăr și sucul de la o jumătate de portocală peste ciocolată. Amestecați bine și continuați să adăugați restul de zeamă de la portocală.
Pasul 5: Castronul cu ciocolată și suc de portocale va fi pus peste o cratiță cu apă ce fierbe și, pe măsură ce ciocolata începe să se topească, adăugați acolo și gălbenușurile.
Pasul 6: Bateți albușurile până când vor căpăta o consistență fermă și adăugați peste ele încă o linguriță de zahăr pudră. Continuați să le bateți.
Pasul 7: Adăugați acest amestec peste cel cu ciocolată și porționați amestecul rezultat în castronele pe care le veți pune la frigider pentru 3-4 ore. Puteți să decorați cu coajă rasă de portocală.
Prăjitură cu portocale și brânză ricotta
Brânza ricotta are o savoare aparte și se combină de minune cu fructele. De aceea, veți observa că se va potrivi foarte bine și cu portocalele. Cu siguranță că vă veți bucura de o prăjitură într-adevăr gustoasă!
Ingrediente pentru 10-12 porții de Prăjitură cu portocale și ricotta:
1/2 cană de unt sau margarină
1 cană de zahăr
2 ouă
3/4 cană de brânză ricotta
1 portocală (pentru suc și coajă)
1 cană și 1/2 de făină
1 cană și 1/2 praf de copt
1/2 de linguriță de sare
Timp de preparare: 1 oră și jumătate
Cum se prepară Prăjitura cu portocale și ricotta:
Pasul 1: Încingeți cuptorul la 170 de grade.
Pasul 2: Ungeți cu unt o tavă de formă rotundă.
Pasul 3: Preparați un topping format din: făină, sare, zahăr obișnuit, zahăr brun, fulgi de ovăz, esență de migdale și alune. Odată ce acestea s-au amestecat, adăugați peste ele unt/margarină topit/topită și amestecați până când ingredientele uscate sunt acoperite de unt și astfel s-a format un amestec crocant. Dacă există „grupări" crocante cu diametrul mai mare de 1 cm, acestea vor trebui zdrobite cu furculița.
Pasul 4: Într-un castron pentru mixer, amestecați untul/margarina și zahărul. Puneți peste el și ouăle. Adăugați ulterior și brânza ricotta, dar și zeama și coaja de la portocală. Amestecați bine.
Pasul 5: Într-un alt castron, puneți făină, praf de copt și sare. Ametecați-le și turnați-le peste amestecul anterior.
Pasul 6: După ce obțineți aluatul, veți pune jumătate din el în tava de copt. Peste el veți presăra jumătate din topping-ul preparat anterior. Pentru ca acestea să se uniformizeze, puteți folosi o spatulă. Procedați la fel și pentru cealaltă jumătate de aluat și pentru cealaltă jumătate de topping.
Pasul 7: Coaceți prăjitura pentru 1 oră- 1 oră și 5 minute.
Clătite în sos de portocale
Iată și clasicul desert franțuzesc cu portocale, „Crêppes suzettes", ce vă poate încânta oricând și care poate fi servit cu succes la orice masă festivă.
Ingrediente pentru 6 Clătite în sos de portocale
1 ou
2/3 cană de lapte
1/3 cană făină
un vârf de cuțit de sare
1 linguriță de unt
1 cană suc de portocale (cât mai proaspăt stors)
2-3 lingurițe sirop de agave/de arțar sau chiar miere (orice alt sirop auriu)
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Clătitele:
Pasul 1: Amestecați făina și zahărul și spargeți ouăle peste ele. Adăugați acolo și laptele, dar treptat, amestecând până se formează o pastă uniformă.
Pasul 2: Formați 4-6 clătite, în funcție de mărimea tigăii în care se vor face clătitele.
Cum se prepară Sosul de portocale:
Pasul 1: Combinați ingredientele menționate și puneți-le într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și amestecați, până când vor încep să fiarbă încet.
Pasul 2: Clătitele făcute vor fi îndoite în formă de triunghi și vor fi puse în sos. Le veți lăsa și pe ele să fiarbă alături de acesta pentru 30-40 de secunde.
După aceea, clătitele vor fi puse pe farfurii și vor fi servite alături de frișcă, fructe sau înghețată .
Surse:
www.bewitchingkitchen.com; www.marthastewart.com; www.frugalfeeding.com; www.food52.com; www.instructables.com
Surse poze:
www.youtube.com;www.instagram.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!