- Spaghete Pomodoro
- Ingrediente pentru 6 porții de Spaghete Pomodoro
- Cum se prepară Spaghete Pomodoro
- Spaghete Carbonara
- Ingrediente pentru 6 porții de Spaghete Carbonara
- Cum se prepară Spaghetele Carbonara
- Paste bolognese
- Ingrediente pentru 6 porții de Paste bolognese
- Cum se prepară Pastele bolognese
- Penne al forno
- Ingrediente pentru 2 porții de Penne al forno
- Cum se prepară Penne al forno
- Spaghete Alla Puttanesca
- Ingrediente pentru 6 porții de Spaghete Alla Puttanesca
- Cum se prepară Spaghetele Alla Puttanesca
- Timp preparare:
- 25-120 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- La cuptor, Paste, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- paste, diverse legume, carne, diferite produse lactate, ulei de masline, oua, verdeturi, mirodenii
Spaghete Pomodoro
Așa cum ne indică și denumirea, aceste paste sunt preparate cu un sos de roșii. Este o rețetă italiană clasică, ușor de preparat și mereu savuroasă. O poți pregăti atât pentru masa de prânz, cât și pentru o cină lejeră.Ingrediente pentru 6 porții de Spaghete Pomodoro
500 g spaghete2 linguri ulei de măsline extravirgin
1/2 linguriță sare
1 cutie roșii în conservă (cam 350 g)
1 vârf de zahăr
1 legătură mică de busuioc
1 vârf de piper
2-3 căței de usturoi
parmezan ras
Timp de preparare: 45 de minute
Cum se prepară Spaghete Pomodoro
Pasul 1: Spaghetele se fierb, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pasul 2: Cățeii de usturoi vor fi tocați și puși alături de uleiul de măsline, într-o tigaie. Tigaia va fi pusă la foc mediu și vei căli usturoiul cam 30 de secunde.
Pasul 3: Roșiile din conservă vor fi zbrobite cu blenderul.
Pasul 4: Peste usturoi se vor pune roșiile, sarea, piperul, zahărul și vei amesteca bine. Lasă amestecul pe foc, până când se apropie de fierbere. Vei lăsa la gătit cam 20 de minute.
Pasul 5: Busuiocul va fi spălat. Îl vei adăuga peste sosul cu roșii în ultimele 5 minute de gătire.
Pasul 6: Vei îndepărta busuiocul înainte de servire.
Pasul 7: Peste pastele fierte vei turna o jumătate din sos.
Pasul 8: Pentru servire, vei adăuga și restul de sos, dar și parmezan ras. Dacă vrei, poți să le stropești cu puțin ulei de măsline sau poți să mai adaugi puțin piper.
Spaghete Carbonara
Această rețetă italiană este cunoscută din cele mai vechi timpuri și este vestită tocmai pentru simplitatea ei. Așa cum veți vedea, se pregătește foarte ușor, dar este consistentă datorită prezenței baconului/pancettei (bacon italian) și amestecului cu ouă și parmezan.
Ingrediente pentru 6 porții de Spaghete Carbonara
500 g spaghete
200 g bacon/Pancetta (tăiat/tăiată bucățele)
3 ouă mari
100 g parmezan
sare (după gust)
piper (după gust)
Timp de preparare: 25-30 de minute
Cum se prepară Spaghetele Carbonara
Pasul 1: Pastele se fierb, conform indicațiilor de pe ambalaj
Pasul 2: Baconul/pancetta se taie bucățele și se pune la rumenit, într-o tigaie.
Pasul 3: Pastele se scurg și peste ele vei pune bacon/pancetta. Le vei pune într-o tigaie.
Pasul 4: Ouăle, parmezanul și piperul vor fi puse într-o tigaie și le vei amesteca bine.
Pasul 5: Amestecul de ouă va fi turnat peste pastele fierbinți.
Pasul 6: Dacă îți este teamă că ouăle nu se gătesc, poți să le mai ții pe foc, alături de paste, pentru cel mult 1 minut.
Pasul 7: Servește pastele imediat. Dacă vrei, poți să mai pui pe deasupra niște parmezan.
Paste bolognese
Cine dorește să încerce niște paste italiene autentice nu ar trebui să rateze pastele bolognese. Populare inițial în partea de nord a Italiei, acest fel de mâncare a devenit cunoscut în întreaga lume. Dacă nu dorești să îl prepari cu carne de vită, poți să îl prepari cu carne de pui sau de curcan.
Ingrediente pentru 6 porții de Paste bolognese
500 g spaghete
500 g carne tocată de vită
2 căței de usturoi
1 ceapă mică
2 rămurele de rozmarin proaspăt
6 feliuțe subțiri de bacon cât mai bine afumat
200 ml vin roșu
250 g roșii uscate
roșii din conservă (cam 400 g)
ulei de măsline extravirgin
sare și piper (după gust)
parmezan ras
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute
Cum se prepară Pastele bolognese
Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 180 de grade.
Pasul 2: Ceapa și usturoiul vor fi curățate și tocate.
Pasul 3: Rozmarinul va fi spălat și tocat.
Pasul 4: Uleiul de măsline va fi pus la încins și peste el se vor pune baconul, rozmarinul, ceapa și usturoiul. Le vei căli pentru cel mult 5 minute.
Pasul 5: Peste ele vei adăuga carnea de vită și vei amesteca treptat. Vei turna și vinul. Lasă să se gătească până aproape de fierbere.
Pasul 6: Între timp vei pune roșiile uscate într-un blender. Pune-le într-un vas, alături de roșiile din conservă.
Pasul 7: Pune toate roșiile într-un vas termorezistent și dă-le la cuptor pentru aproximativ 1 oră. După fiecare 30 de minute, le vei amesteca și vei turna puțină apă peste ele.
Pasul 8: Fierbe spaghetele.
Pasul 9: Peste spaghetele scurse vei adăuga sosul de roșii, dar și cel pe bază de carne.
Pasul 10: Vei adăuga peste spaghete și parmezan ras, după gust.
Penne al forno
„Al forno" înseamnă la cuptor. Această rețetă de paste italiene ne oferă un fel de mâncare mai consistent, care este cu atât mai gustos cu cât constă în îmbinarea de paste, carne de pui, pancetta, ciuperci și Parmezan.
Ingrediente pentru 2 porții de Penne al forno
200 g penne
150 g piept de pui
15 g parmezan ras
15 g mozzarella
1/4 cană smântână
1 linguriță de oregano
2 felii de pancetta
3 ciuperci mari
2 linguri ulei
1 cățel de usturoi
1/4 cană pastă de tomate
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Penne al forno
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2: Pastele vor fi puse la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj. Nu uita să adaugi și sare în apa în care fierbi pastele.
Pasul 3: Pune usturoiul la călit, în ulei.
Pasul 4: După ce acesta s-a rumenit ușor îl vei da la o parte și vei pune în tigaie bucățele de piept de pui. Alături de el vei pune și feliuțele de pancetta.
Pasul 5: Ciupercile vor fi curățate și feliate.
Pasul 6: După ce pieptul de pui și pancetta au început să se rumenească, adaugă alături de ele și ciupercile, dar și sare și piper.
Pasul 7: Peste toate ingredientele menționate vei turna pasta de tomate. Vei lăsa la gătit până aproape de fierbere. Adaugă și oregano și smântâna.
Pasul 8: Peste pastele fierte vei turna sosul preparat. Nu uita să pui și parmezan.
Pasul 9: Folosește un vas termorezistent și pune pastele cu sos în ea. Peste ele vei adăuga și mozzarella și lasă-le la cuptor cam 25 de minute.
Spaghete Alla Puttanesca
Dacă vă plac aromele mai puternice și alimentele mai picante, puteți încerca să pregătiți următoarea rețetă de paste italiene. Este un fel de mâncare deja clasic, originar din partea de sud a Italiei (zona Napoli și Sicilia).
Ingrediente pentru 6 porții de Spaghete Alla Puttanesca
500 g spaghete
3 fileuri de anșoa
2 căței de usturoi
2 linguri capere
1/3 cană măsline negre
1/4 cană ulei de măsline
300 g pastă de tomate
1 cană și jumătate roșii cherry
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 45 de minute
Cum se prepară Spaghetele Alla Puttanesca
Pasul 1: Într-o tigaie vei pune la încins uleiul.
Pasul 2: Roșiile vor fi tăiate pe jumătate
Pasul 3: Caperele vor fi tăiate mărunt.
Pasul 4: Peste ulei vei pune anșoa (tăiată mărunt) roșiile, caperele, măslinele, usturoiul tocat mărunt. Lasă la gătit până când se înmoaie roșiile (cam 5 minute).
Pasul 5: Peste aceste ingrediente vei pune și pasta de roșii, dar și sare și piper. Mai lasă la gătit cam 2 minute.
Pasul 6: Fierbe pastele și scurge-le apoi.
Pasul 7: O cană din apa în care au fiert pastele se va opri pentru a o adăuga în amestecul de roșii.
Pasul 8: Peste pastele scurse vei turna sosul.
Pasul 9: Dacă vrei, poți să pui peste paste piper și sare.
Surse:
www.marthastewart.com,www.jamieoliver.com, www.sodelicious.recipes
Surse poze:
www.pexels.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!