Culinarby
Qbebe

4 rețete de vară propuse de Martha Stewart

4 rețete de vară propuse de Martha Stewart

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Ca să ne bucurăm din plin de vacanță, vom simți nevoia să nu mai petrecem prea mult timp în bucătărie, iar preparatele noastre să se bazeze pe ingrediente proaspete și răcoritoare. În articolul de mai jos veți găsi 4 rețete ce aparțin vestitei Martha Stewart și care vă pot ajuta să le oferiți celor dragi mâncăruri simple, dar savuroase.

4 rețete de vară propuse de Martha Stewart
Timp preparare Timp preparare:
15-45 de minute
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Salate, Finger Food, La cuptor, Fara foc, Vara, Legume, Pranz, Salate de vara, Cina, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
diverse legume, produse lactate, ulei de masline, mirodenii

Salată Gazpacho

De fapt, Gazpacho este o supă spaniolă, care este preparată din roșii, ulei de măsline, castraveți, ceapă, ardei gras. În loc să o servim astfel, putem să ne inspirăm dintr-o rețetă propusă de Martha Stewart, care constă într-o salată pregătită cu ingredientele menționate, numai bună pentru zilele caniculare de vară.

Ingrediente pentru 3-4 porții de Salată Gazpacho

400 g roșii mici, foarte bine coapte
1 ardei gras
1 castravete mare
1/4 cană de ceapă roșie
1 căpățână mică de usturoi
1 lingură muștar Dijon
1/2 cană ulei de măsline extravirgin
2 linguri oțet balsamic
sare și piper
pâine coaptă pe vatră (pentru servire)
Timp de preparare: 25-30 de minute

Cum se prepară Salata Gazpacho

Pasul 1: Ceapa va fi pusă într-un vas cu apă foarte rece (în care au fost cuburi de gheață). O vei lăsa aici 10 minute
Pasul 2: Vei scoate ceapa din apă și o vei tăia cubulețe.
Pasul 3: Usturoiul va fi curățat și zdrobit. Peste el vei pune oțetul și muștarul. Încet-încet, vei începe să torni peste acest amestec și uleiul de măsline. Vei amesteca bine și vei adăuga sare și piper
Pasul 4: Roșiile vor fi spălate și tăiate pe jumătate
Pasul 5: Ardeiul gras va fi spălat și tăiat bucăți mai mari
Pasul 6: Castravetele va fi spălat și tăiat rondele
Pasul 7: Legumele vor fi puse pe un platou. Peste ele vei turna sosul.
Pasul 8: Vei tăia felii pâinea și o vei servi alături de salată.

Salata de vara, cu legume si crutoane

Pizza cu roșii și sparanghel

Dacă vrei să le oferi celor dragi o variantă de pizza care să aibă un gust cu totul special, poți să alegi o rețetă a Marthei Stewart. Aceasta va fi ideală pentru vară, întrucât este ușoară și ne va lăsa să ne bucurăm de gustul celor mai îndrăgite legume: roșiile.

Ingrediente pentru 1 Pizza cu diametrul de 28 cm sau pentru 3 mini-pizza

Ingrediente pentru aluat:
2/3 cană apă călduță
1/4 linguriță drojdie
1 cană și 3/4 făină
1 linguriță zahăr
1 lingură ulei de măsline
sare
Timp de preparare (fără intervalul în care crește aluatul): 15 minute

Cum se prepară aluatul pentru Pizza cu roșii și sparanghel

Pasul 1: Drojdia și apa se vor combina și vor fi lăsate să se odihnească pentru aproximativ 5 minute
Pasul 2: Adaugă peste ele făina, zahărul, sarea și uleiul. Va trebui să le amesteci pentru a se forma un aluat
Pasul 3: Vei frământa aluatul până când va deveni elastic (aproximativ 5 minute)
Pasul 4: Îl vei transfera într-un castron uns cu puțin ulei, îl vei acoperi cu o folie de plastic și îl vei lăsa să crească până când își va dubla volumul

Ingrediente pentru Pizza cu roșii și sparanghel

aluatul gata preparat
150 g roșii mici
4 fire ceapă verde
250 g sparanghel
1 lingură ulei de măsline
2 căni brânză sărată și cremoasă (brânză Fontina de exemplu- aceasta este italiană și are o aromă de nuci)
1 lingură de cimbru proaspăt
sare și piper
făină (pentru a presăra peste aluat)
Timp total de preparare: 35 de minute

Cum se prepară Pizza cu roșii și sparanghel

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 200 de grade
Pasul 2: Sparanghelul (tăiat) și ceapa verde tăiată mărunt vor fi puse la gătit în ulei. Vei aștepta până când se vor înmuia, cam 2-3 minute.
Pasul 3: Aluatul va fi întins și dat cu făină. Fie îl vei lăsa compact, fie îl vei împărți pentru a avea 3 mini-pizze. Îl vei întinde bine
Pasul 4: Vei da aluatul la cuptor, nu înainte de a pune puțin ulei în tava în care-l vei coace, pentru 2-3 minute.
Pasul 5: Îl vei scoate de la cuptor și vei pune deasupra legumele, brânza și cimbrul. Îl vei mai lăsa la cuptor până când se va rumeni, iar legumele se vor coace. Brânza va trebui să se topească.

Pizza cu sparanghel si cu rosii

Tabouleh cu pepene roșu

Tabouleh este o salată libaneză de bulgur, care în mod tradițional se prepară cu roșii. Pentru a-i da o notă mai de vară, poți să înlocuiește roșiile cu pepene roșu, bine copt. Adăugându-i și brânză de capră, îi vei conferi o consistență mai cremoasă. Acest fel de mâncare, adus în prim-plan de către Martha Stewart, poate fi ideal pentru o zi fierbinte de vară, când îți dorești ceva răcoritor și ușor de gătit.

Ingrediente pentru 4 porții de Tabouleh cu pepene roșu

200 g bulgur
2/3 cană pătrunjel
2 fire de ceapă verde
1 lingură și 1 linguriță de ulei de măsline
1/2 pepene roșu mic
2 lingurițe zeamă de lămâie
2 lingurițe coajă de lămâie
60 g brânză de capră
sare
Timp de preparare: 40-45 de minute

Cum se prepară Tabouleh cu pepene roșu

Pasul 1: Pune peste bulgur apă fiartă și 1/4 linguriță sare lăsându-l să crească aproximativ 15 minute. După aceea îl vei lăsa la răcit (15-20 de minute)
Pasul 2: Vei tăia pepenele cubulețe
Pasul 3: Pătrunjelul va fi tocat mărunt, la fel și ceapa verde
Pasul 4: Brânza de capră va fi tăiată mărunt
Pasul 5: Vei stoarce o lămâie și îi vei rade coaja
Pasul 6: Într-un vas vei pune laolaltă bulgurul, pepenele, pătrunjelul, ceapa verde, uleiul de măsline (o lingură). Vei adăuga și brânza de capră, amestecându-le bine.

Salată de vinete și de roșii coapte, cu brânză mozzarella

Când ne gândim la vară, nu o putem separa de roșiile bine coapte, dar nici de vinete. Aceste două legume se vor regăsi din plin într-o rețetă de salată ușoară și gustoasă, pe care o poți pregăti cu ușurință.O vei face mai aspectuoasă și mai consistentă grație brânzei mozzarella.

Ingrediente pentru 6 porții de Salată de vinete și de roșii coapte, cu brânză mozzarella

1 vânătă mare
500 g roșii
6 linguri ulei de măsline
400 g brânză mozzarella
2 linguri oțet balsamic
1/4 cană busuioc proaspăt
sare și piper
Timp de preparare: 35-40 de minute

Cum se prepară Salată de vinete și de roșii coapte, cu brânză mozzarella

Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade. 2 foi de hârtie de copt vor fi unse, fiecare, cu câte o lingură de ulei.
Pasul 2: Vânăta va fi tăiată longitudinal.
Pasul 3: Roșiile vor fi spălate și feliate
Pasul 4: Roșiile și vinetele vor fi unse cu ulei, puse pe hîrtia de copt și date la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când vinetele devin aurii. Vei lăsa legumele la răcit, la temperatura camerei
Pasul 5: Roșiile și vinetele vor fi așezate pe un platou, alternându-le și punând între ele felii de mozzarella. Pe deasupra lor vei pune busuiocul proaspăt și oțet balsamic.

Salata de vinete, rosii si branza mozzarella

Surse:
www.marthastewart.com

Surse poze:
www.facebook.com

 

Articolul urmator
Din cauza acestei rețete au rămas magazinele fără brânză feta. Pastele care au cucerit internetul
Din cauza acestei rețete au rămas magazinele fără brânză feta. Pastele care au cucerit internetul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Zodii care nu vor să se gândească la iubire vara asta
    Zodii care nu vor să se gândească la iubire vara asta

    Fie că își doresc să-și ia un răgaz pentru a se gândi la proiecte importante, fie că vor să petreacă mai mult timp în compania familiei și prietenilor sau pur și...

    5 rețete cu varză care te ajută să slăbesti
    5 rețete cu varză care te ajută să slăbesti

    Mai sunt două luni până la Revelion și cu siguranță multe dintre noi ne dorim să scăpăm de kilogramele acumulate pentru a întâmpina noul an cu o siluetă de...

    Când se trece la ora de vară în 2024
    Când se trece la ora de vară în 2024

    Trecerea la ora de vară se realizează încă din perioada Primului Război Mondial pentru a profita de creșterea duratei zilei în scopul economisirii energiei. Prima țară din...

    Gripa de vară: simptome și tratament
    Gripa de vară: simptome și tratament

    Te-ai întrebat vreodată de ce apare gripa vara? Deși este destul de asemănătoare cu gripa de iarnă, gripa de vară apare, în primul rând, din cauza unor virusuri...

    De ce nu îmi pun copiii să lucreze pentru școală in timpul vacanței de vară
    De ce nu îmi pun copiii să lucreze pentru școală in timpul vacanței de vară

    Nu voi uita niciodată acea senzație magică din ultima zi de școală, când ajungeam acasă după festivitatea de premiere și știam că gata, am toată vara în față pentru...

    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete
    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete

    Folosită de mulți ani în bucătăria românească, urda este un ingredient versatil, ce poate fi folosit în mâncăruri sărate, aperitive, deserturi, etc. Află și...

    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic
    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic

    Prunele uscate sunt bogate în nutrienți și pot fi folosite pentru a găti diferite feluri de mâncare dulci și sărate. Așadar, poți folosi aceste ingrediente pentru a...

    Fructe de mare congelate la tigaie: rețete care te vor duce cu gândul la vacanță
    Fructe de mare congelate la tigaie: rețete care te vor duce cu gândul la vacanță

    Cu siguranță știți că fructele de mare sunt delicioase și, de multe ori, o alegere minunată pentru cină. Dar ce se întâmplă atunci când nu aveți timp să mergeți...

    © 2024 Qbebe