- Pui Arrabiata
- Ingrediente pentru 4 porții de Pui Arrabiata
- Cum se prepară Puiul Arrabiata
- Lasagna cu vinete și brânză
- Ingrediente pentru 6 porții de Lasagna cu vinete și brânză
- Cum se prepară Lasagna cu vinete și brânză
- Paste cu macrou și cu legume
- Ingrediente pentru 4 porții de Paste cu macrou și cu legume
- Cum se prepară Pastele cu macrou și cu legume
- Salată de fructe cu sirop de vanilie
- Ingrediente pentru 8 porții de Salată de fructe cu sirop de vanilie
- Cum se prepară Salata de fructe cu sirop de vanilie
- Timp preparare:
- 10-60 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, Paste, La foc, Paste cu legume, Fara foc, Lasagna, Mancaruri gustoase, Vara, Fructe, Legume, Vinete, Peste, Rosii, Castraveti, Rucola, Mancaruri, Macrou, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- diverse legume, carne, peste, diferite tipuri de branza, fructe, mirodenii
Pui Arrabiata
În mod tradițional, denumirea de „arrabiata" este asociată cu o rețetă tradițională de paste italiene, care se bazează pe combinația dintre roșii, usturoi, ulei de măsline, chilly. Jamie Oliver ne propune o variantă a acestui sos în cadrul unei rețete cu carne de pui, ce este binevenită într-o zi de vară.
Ingrediente pentru 4 porții de Pui Arrabiata
4 bucăți de piept de pui
2 ardei iuți roșii (mici și nu prea iuți)
400 g pastă de tomate
400 g roșii cherry, foarte bine coapte
3-4 căței de usturoi
2 linguri capere
1 legătură de busuioc proaspăt (cam 30 de g)
2 mâini de salată rucola
zeama de la 1/2 de lămâie
12 măsline negre (fără sâmburi)
ulei de măsline
sare și piper
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Puiul Arrabiata
Pasul 1: Bucățile de piept de pui vor fi date cu ulei de măsline, cu sare și cu piper. Le vei înveli în hârtie pergament
Pasul 2: Ardeii iuți vor fi spălați și îi vei curăța de semințe.Îi vei tăia rondele subțiri.
Pasul 3: Usturoiul va fi tocat mărunt, la fel și busuiocul.
Pasul 4: În ulei de măsline vei pune să se gătească jumătate din usturoi, ardeiul, jumătate din cantitatea de busuioc. Acestea se vor găti la foc mic aproximativ 15 minute
Pasul 5: Jumătatea din cantitatea de roșii și restul de busuioc vor și ele puse la gătit, alături de jumătate din pasta de tomate. Nu uita să adaugi și jumătate din cantitatea de capere și măslinele.
Pasul 6: Pune o tigaie pe foc pentru a se încinge bine. În ea vei pune pieptul de pui și îl vei lăsa să se rumenească foarte bine, până când devine auriu.
Pasul 7: Restul de roșii, de capere și de usturoi vor fi și ele puse la înăbușit.
Pasul 8: Pieptul de pui va fi pus pe un platou și peste el va fi pus restul de pastă de tomate.
Pasul 9: Adaugă peste pui și sosul cu roșii, măsline, usturoi, ardei și capere.
Pasul 10: Peste puiul cu sos vei turna zeama de lămâie.
Lasagna cu vinete și brânză
Lasagna reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite mâncăruri italiene și poate fi transformat într-un preparat de vară dacă vom urma instrucțiunile lui Jamie Oliver. Astfel, alături de vinete veți combina două feluri de brânză și ierburi ce vor conferi o savoare de tip mediteranean.
Ingrediente pentru 6 porții de Lasagna cu vinete și brânză
250 g foi de lasagna proaspete
3 vinete
2 căpățâni mici de usturoi
6 linguri ulei de măsline
150 g brânză Cheddar
70 g parmezan
ulei de măsline extravirgin
1 lingură oțet balsamic
1 legătură busuioc proaspăt
câteva rămurele de cimbru
600 g roșii cherry
sare și piper
Timp de preparare: 1 oră și 35 de minute
Cum se prepară Lasagna cu vinete și brânză
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Vinetele se vor coace. După ce se vor răci le vei curăța de semințe.
Pasul 3: Usturoiul va fi tocat, la fel și cimbrul
Pasul 4: Uleiul de măsline va fi pus la încins, iar peste el vei adăuga miezul vinetelor, usturoiul și cimbrul. Se vor lăsa pe foc aproximativ 10 minute
Pasul 5: Peste ele vei pune și roșiile cherry, zdrobite cu furculița, dar și oțetul balsamic
Pasul 6: Adaugă apoi și mare parte din frunzele proaspete de busuioc și lasă-le până când se va obține un sos gros. Vei pune în el sare și piper
Pasul 7: Vei rade peste ele brânza parmezan și jumătate din brânza Cheddar.
Pasul 8: Peste foile de lasagna vei pune sosul obținut, formând mai multe straturi. La final vei pune restul de Cheddar și le vei da la cuptor pentru 25-30 de minute.
Pasul 9: Peste lasagna vei pune și restul de busuioc
Paste cu macrou și cu legume
Dacă vrei să pregătești o rețetă mai specială cu paste, inspiră-te de la Jamie Oliver. Când nu ai la dispoziție macrou, poți să-l înlocuiești cu alt pește din conservă. Adaugă legumele indicate și vei obține un preparat sățios și gustos, numai bun pentru zilele de vară, când nu vrei să-ți petreci mult timp în bucătărie.
Ingrediente pentru 4 porții de Paste cu macrou și cu legume
400 g paste
2 castraveți de mărime medie
2 mâini de măsline negre, fără sâmburi
1 conservă cu macrou sau cu alt pește
400 g roșii cherry
1 legătură mică de pătrunjel
zeama de la 1 lămâie
ulei de măsline
sare și piper
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Pastele cu macrou și cu legume
Pasul 1: Pastele se vor fierbe, conform instrucțiunilor
Pasul 3: Uleiul de măsline va fi pus într-un castron și vei adăuga acolo zeama de lămâie, dar și sarea și piperul.
Pasul 4: În acest dressing vei adăuga măslinele, pastele, roșiile tăiate pe jumătate, peștele.
Pasul 5: Amestecă bine ingredientele și presară peste salată frunze de pătrunjel și felii de castravete.
Salată de fructe cu sirop de vanilie
Pentru a ne răcori mai bine în zilele fierbinți de vară merită să ne răsfățăm adesea cu o salată de fructe. Încercați și rețeta lui Jamie Oliver, care este îmbunătățită datorită aromei de mentă și a siropului de vanilie.
Ingrediente pentru 8 porții de Salată de fructe cu sirop de vanilie
4 caise coapte mari
3 piersici mari și bine coapte
2 mâini de vișine
2 mâini de mure
1 cană de căpșune
1 mână de coacăze
1 pepene galben mic
2 lămâi verzi, mici
1 baton de vanilie
15 g mentă proaspătă
100 g zahăr
opțional: iaurt (pentru servit)
Timp de preparare: 10-15 minute
Cum se prepară Salata de fructe cu sirop de vanilie
Pasul 1: Spală frunzele de mentă și curăță semințele din batonul de vanilie
Pasul 2: Tulpinile de mentă vor fi puse cu zahărul într-o cratiță cu 200 ml apă și le vei lăsa la fiert. După aceea vei stinge focul și vei adăuga semințele de vanilie și zeama de lămâie verde. Amestecă bine, obținând un sirop
Pasul 3: Vei tăia pepenele cubulețe
Pasul 4: Restul fructelor vor fi spălate și tăiate.
Pasul 5: Vei pune peste fructe jumătate din sirop și le vei pune la răcit
Pasul 6: Înainte să le servești le vei pune puțin la frigider. După aceea toarnă peste ele restul de sirop și, dacă vrei, poți să pui peste salată și puțin iaurt.
Surse:
www.jamieoliver.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!