- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Sosuri, La foc, Mancaruri cu peste, Lapte, Lactate, Legume, Peste, Broccoli, Somon, Mancaruri, Pranz, Gustoase, Sosuri pentru peste, Sosuri albe, Sosuri calde
Ingrediente pentru 1 portie:
• 1 bucata somon, atat cat mananca bebe o data
• 2 bucati de unt a cate 25 g (una pentru somon, cealalta pentru sosul alb)
• cateva buchetele de broccoli
• 25 g faina alba
• 300 ml de lapte
• 1 lingura cascaval ras
• 1 lingurita de parmezan
• 1 lingura de orez (optional)
Mai intai, se pune orezul la fiert. Orezul este optional, in functie de burtica bebelusului, eu il adaug sau nu.
Orezul fiind pregatit, se pun si buchetelele de broccoli la fiert pentru cateva minute. Nu trebuie fierte, doar oparite. Eu le fac la un aparat cu abur dar pana sa am acest aparat, le lasam maxim 3 minute in apa clocotita si atat.
Se pregateste bucata de somon: se spala si se sterge cu un prosop de hartie pentru a absorbi apa.
Se pune o bucata de unt intr-o tigaie, cand e topita se adauga somonul si se lasa aproximativ cate 3 minute pe fiecare parte. Cand este patruns se scoate si se lasa deoparte.
Urmeaza sosul alb:
Se pune cealalta bucata de unt la topit. Cand este topit se adauga faina si se amesteca un minut dupa care se adauga treptat laptele, amestecand in continuare. Se lasa la foc mic aproximativ 3 minute pana se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se adauga: cascavalul ras si parmezanul. Daca sosul este prea gros, s epoate subtia cu putin lapte, sau daca este prea subtire se mai poate adauga putina faina.
Somonul se marunteste cu mana pentru a elimina eventualele oscioare iar brocoli se piseaza de asemenea si se adauga sosului. Orezul se poate amesteca cu sosul sau servi separat in farfurie.
Pofta buna la copilasi!
Reteta propusa de Cosmina Maria Muresan
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!