- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri usoare, Mancaruri fara carne, Piure bebelusi, Legume, Linte, Cartofi, Mancaruri, Piure, Indiene, Pranz, Cina, Simple
- Ingrediente principale:
- linte
Ingrediente pentru piure de linte:
200 g de linte rosie
1 radacina mica de ghimbir
1 cartof
Cum prepari piureul de linte:
Mai intai, spala lintea si pune-o la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. Pune-o la fiert alaturi de cartoful curatat si de radacina de ghimbir, la foc mic pentru o ora. Atat cartoful cat si ghimbirul au scopul de a contracara efectele lintei in ceea ce priveste gazele intestinale. Apoi indeparteaza radacina de ghimbir, scurge apa, paseaza lintea si cartoful. Optional, poti adauga putin unt. Lintea se asociaza foarte bine cu condimente indiene, precum coriandru, sofran sau chimen. In piure poti adauga si carnita de pasare fiarta si pasata, branzica proaspata, ficatei de pasare fierti sau galbenus de ou fiert. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!