INGREDIENTE: 200 g de naut, 3 linguri de ulei
de susan, 100 g de miez de nuca, 1 catel de usturoi
Nautul se fierbe ca
si fasolea: se pune cu o seara inainte la inmuiat si i se schimba apa de doua
ori in timpul fierberii. Daca esti pe graba, poti folosi naut deja fiert la
conserva (nu si daca prepari hummusul pentru un copil sub 1 an).
Pune miezul nucilor in
cuptorul incins pentru a se praji, nu mai mult de 5 minute, apoi pune-le robot
si piseaza-le bine pana ce devin o pulbere.
Adauga apoi nautul
fiert bine, uleiul de susan, usturoiul, putina sare si amesteca bine pana ce
totul devine o pasta omogena.
Il poti numi si un
fel de pate vegetal, si cu siguranta este mai gustos decat orice pate vegetal.
Poate fi servit cu lingurita, intins pe o felie de paine sau cu masline si rosii, ardei, castraveti.
De asemenea, poti pastra separat cateva boabe de naut si miez de nuca prajit in cuptor pe care sa le servesti copilului ca si gustari, cand mergeti la plimbare, in vizita sau pur si simplu, cand se joaca in camera lui.
POFTA BUNA!
Reteta oferita de:
www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.ro