- Paste cremoase, cu morcovi
- Ingrediente pentru 1 porție de Paste cremoase, cu morcovi
- Cum se prepară Pastele cremoase, cu morcovi
- Paste cu zucchini
- Ingrediente pentru 1-2 porții de Paste cu zucchini
- Cum se prepară Paste cu zucchini
- Paste cu spanac și cu brânză
- Ingrediente pentru pentru 1 porție de Paste cu spanac și cu brânză
- Cum se prepară Pastele cu spanac și cu brânză
- Paste cu avocado
- Ingrediente pentru 1 porție de Paste cu avocado
- Cum se prepară Paste cu avocado
- Paste cu sos de roșii
- Ingrediente pentru 1 porție de Paste cu sos de roșii
- Cum se prepară Paste cu sos de roșii
- Timp preparare:
- 15-30 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Finger Food, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Pranz, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- paste, diverse legume, diferite produse lactate, mirodenii
Paste cremoase, cu morcovi
Următoarea variantă de paste este potrivită pentru bebelușii între 9 și 12 luni, oferindu-le ocazia să beneficieze de nutrienți valoroși. În plus, vor fi ușor de digerat datorită faptului că legumele sunt făcute piure. Nu uita că este ideal să nu-i prepari acest fel de paste unui bebeluș mai mic de 9-10 luni, în condițiile în care roșiile sunt alimente acide și îi pot provoca unele tulburări digestive.
Ingrediente pentru 1 porție de Paste cremoase, cu morcovi
125 g morcovi
3 roșii (mici) bine coapte
30 g unt
50 g brânză Cheddar
100 g paste
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Pastele cremoase, cu morcovi
Pasul 1: Morcovii vor fi gătiți la aburi (cam 15-20 de minute).
Pasul 2: Roșiile vor fi decojite și tăiate cât mai mărunt.
Pasul 3: Untul va fi pus la încins într-o tigaie. Peste el vei pune roșiile și vei amesteca ușor.
Pasul 4: Ia roșiile de pe foc și adaugă brânza cheddar rasă, lăsând-o să se topească.
Pasul 5: Fierbe pastele, respectând indicațiile de pe ambalaj.
Pasul 6: Morcovii vor fi pasați cu ajutorul blenderului.
Pasul 7: Peste ei vei adăuga și roșiile cu cheddar.
Pasul 8: Pasta obținută va fi turnată peste pastele bine scurse.
Paste cu zucchini
Zucchini nu sunt greu digerabili pentru bebeluși și sunt plini de vitamine (cum ar fi C, A sau B3). Va fi o modalitate excelentă să-l introduci în alimentația sa (de la 7-8 luni în sus), alături de paste gustoase. De asemenea, rețeta va fi binevenită și datorită prezenței gălbenușului de ou, în care se găsesc proteine și alți nutrienți ideali pentru dezvoltarea optimă a micuțului. Pentru a-l atrage mai mult pe bebeluș spre acest preparat, poți să optezi pentru paste în forme mai deosebite, precum acelea în formă de steluțe.
Ingrediente pentru 1-2 porții de Paste cu zucchini
200 g paste mici
1 zucchini mic
1 gălbenuș de ou
1 lingură parmezan ras
1 lingură ulei de măsline
2 căni de apă fiartă
Timp de preparare: 15 minute
Cum se prepară Paste cu zucchini
Pasul 1: Lasă pastele la fiert.
Pasul 2: În apa în care fierb pastele pune și zucchini ras.
Pasul 3: Când pastele sunt aproape gata, adaugă acolo gălbenușul de ou, parmezanul și uleiul de măsline.
Pasul 4: Lasă să mai fiarbă.
Pasul 5: Scoate pastele, pune-le la răcit și, dacă vrei, poți să mai adaugi peste ele puțin parmezan ras.
Paste cu spanac și cu brânză
Spanacul este o legumă plină de vitamine și minerale, ce sunt numai bune pentru sănătatea bebelușului (cum ar fi fier, vitamina K, C, calciu etc.). De aceea, este recomandat să fie introdus în alimentația sa după vârsta de 7 luni. Pentru rețeta de mai jos optează pentru spanac congelat și alege o brânză cu o consistență cât mai cremoasă, dar nu prea sărată.
Ingrediente pentru pentru 1 porție de Paste cu spanac și cu brânză
1 bucată de spanac congelat, tocat
100 g paste
1 lingură brânză cremoasă
1 vârf de nucșoară
Cheddar ras
Timp de preparare: 15-20 minute
Cum se prepară Pastele cu spanac și cu brânză
Pasul 1: Fierbe pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Pasul 2: Dezgheață spanacul la microunde (cam 1 minut).
Pasul 3: Amestecă spanacul cu brânza, cu nucșoara și cu Cheddar-ul. Lasă-l să se gătească pentru câteva minute. Poți să adaugi și puțină apă pentru a stimula fierberea.
Pasul 4: Scurge pastele și toarnă peste ele amestecul de spanac și brânză.
Pasul 5: Dacă vrei, poți să mai pui pe deasupra puțin Cheddar.
Paste cu avocado
Această rețetă este potrivită pentru un bebeluș de la 8 luni în sus, după ce acestuia i s-au introdus pastele și avocado în alimentație. Va fi un fel de mâncare menit să-i ofere bebelușului nutrienții din unul dintre cele mai valoroase alimente (avocado), alături de carbohidrații din paste, ce-i vor da energie.
Ingrediente pentru 1 porție de Paste cu avocado
1 avocado (de mărime medie)
1 cană de paste
2 căței de usturoi (mici)
1 linguriță ulei de măsline
2 lingurițe zeamă de lămâie
sare (după gust)
Timp de preparare: 25 de minute
Cum se prepară Paste cu avocado
Pasul 1: Pastele vor fi fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pasul 2: Vei curăța avocado și îi vei scoate miezul.
Pasul 3: Într-un blender vei pune miez de avocado, cățeii de usturoi și zeamă de lămâie. Va rezulta o pastă.
Pasul 4: Într-o tigaie vei pune uleiul și pastele. Lasă-le să se gătească în ulei pentru câteva minute.
Pasul 5: Peste paste vei turna pasta cu avocado, având grijă să amesteci bine.
Paste cu sos de roșii
Înainte să prepari această rețetă de paste pentru bebeluși, trebuie să ții cont de următorul aspect: așteaptă până când acesta are cel puțin 10 luni pentru a-i introduce roșiile în alimentație. Explicația este aceasta: roșiile sunt alimente acide, ceea ce poate declanșa anumite tulburări digestive, precum diaree sau vomă. De asemenea, roșiile pot determina apariția unor erupții pe piele, similară iritațiilor din zona scutecului. Uneori, intoleranța la roșii se poate manifesta, la bebeluși, prin apariția unei iritații în zona gurii. Ideal este să aștepți momentul în care pediatrul îți va spune că poți să-i dai roșii bebelușului tău. Chiar așa, pentru o maximă siguranță, începe cu cantități foarte mici.
Ingrediente pentru 1 porție de Paste cu sos de roșii
100 g paste
1/2 de ceapă mică
1/2 cană cu pastă de roșii
1 morcov mic
1 linguriță ulei de măsline
1 frunză de dafin
un vârf de cuțit de ierburi aromate
2 linguri de apă
3 lingurițe brânză rasă
Timp de preparare: 25 de minute
Cum se prepară Paste cu sos de roșii
Pasul 1: Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pasul 2: Morcovul și ceapa vor fi curățate și tocate mărunt.
Pasul 3: Legumele vor fi puse la călit în ulei și lăsate să se rumenească, aproximativ 5 minute.
Pasul 4: Pasta de roșii, ierburile, frunza de dafin și apa vor fi puse într-o cratiță. Se va pune un capac și amestecul se va lăsa la gătit cam 10 minute.
Pasul 5: Oprește focul, adaugă brânza și amestecă bine.
Pasul 6: Peste pastele bine scurse se va turna sosul de roșii.
Pasul 7: Dacă vrei, poți să mai adaugi puțină brânză pe paste.
Surse:
www.annabelkarmel.com, www.babyology.com.au, www.gkfooddiary.com,www.thechiappas.com, www.mamacook.blogspot.ro
Surse poze:
www.pexels.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!