- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Feluri de mancare, Mancaruri cu carne, La foc, Pulpa de vita, Muschi de vita, Carne, Legume, Dovlecei, Rosii, Mazare, Mancaruri, Tocanite, Pranz, Gustoase
- Ingrediente principale:
- carne de vita, legume
Ingrediente detaliate pentru tocanita cu carne tocata:
300g carne tocata de vita
2 cepe
2 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline
200g mazare
1 dovlecel
2 rosii
1 cana apa
1 lingurita marar verde tocat
1 lingurita boia dulce
sare dupa gust
Cum se prepara tocanita cu carne tocata:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se calesc 2-3 minute in uleiul de masline. Se adauga carnea si se mai caleste totul alte 4-5 minute la foc mic.
Rosiile si dovlecelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se adauga in vas impreuna cu mazarea. Peste toate aceste ingrediente se adauga o cana de apa fierbinte, se presara sare si boia dulce.
Se fierb la foc domol 25-30 minute, pana ce scade apa.
Tocanita se serveste calda, presarata cu marar verde tocat. La alegere puteti sa serviti si cu mamaliga sau cu un piure de cartofi. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!