- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Primavara, Legume, Urzici, Romanesti, Pranz, Cina, De post, Vegetariene, Simple, Supe creme, Supe de post, Supe usoare, Supe dietetice
- Ingrediente principale:
- urzici
Ingrediente pentru supă de urzici
1 kg de urzici, 1 pastârnac, 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras, 2 căţei de usturoi, sare - după gust, smântână şi unt -opţional
Cum prepari supă de urzici
Spala şi curăţă legumele. Pune-le la fiert întregi. Separat, spală în mai multe ape urzicile şi toaca-le mărunt. Nu uita să foloseşti mănuşi. Cand legumele s-au fiert scoate-le din apa care au fiert şi pune la fiert, în aceeaşi apă urzicile pentru aproximativ 20 de minute. Opţional, poţi sa adaugi morcovii, ardeiul şi păstârnacul pasate sau tăiate cuburi mici. Adaugă sare după gust, o lingură de unt dacă doreşti şi amestecă bine. Serveşte supa de urzici simplă, cu crutoane, cu parmezan ras sau cu smântână. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!