- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Supe, La foc, Peste, Salau, Pranz, Cina, Simple, Supe usoare, Supe dietetice, Supe rapide
- Ingrediente principale:
- 1 salau curatat, legume
Ingrediente pentru supă de şalău
1 l de apă, 1 kg de şalău, 100 g de morcovi, 100 g de albitură (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină), o ceapă, verdeaţă, sare, piper, zeamă de lămâie - după gust
Cum se prepară supa de şalău
Spală şi curăţă legumele. Pune-le la fiert. Când sunt aproape fierte, adaugă la fiert peştele proaspăt, bine spălat şi curăţat, în aceeaşi apă în care fierb şi legumele. După 10 - 15 minute scoate legumele şi peştele. Îndepărtează legumele. Curăţă peştele de oase şi lasă-l bucăţi sau pasează-l. Adaugă piureul obţinut sau bucăţile de şalău în supa fierbinte şi amestecă uşor şi mai lasă 2-3 minute la foc. Adaugă sare, piper şi verdeaţă, zeamă de lămâie după gust. Supa de şalău se poate servi şi rece. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!