- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Sosuri, La foc, Legume, Castraveti, Gustari, Sosuri pentru chiftele, Sosuri pentru fripturi, Sosuri pentru carne, Sosuri pentru pui, Sosuri pentru gratar, Sosuri pentru cartofi, Sosuri pentru piure, Sosuri pentru vita
De ce ingrediente ai nevoie pentru sosul de castraveti?
Sosul de castraveti este un preparat usor, gustos, hranitor si plin de vitamine. Nu ii mai laud atat proprietatile si, mai departe, iti voi spune de ce anume ai nevoie pentru prepararea sosului de castraveti:
4 castraveti de marime mijlocie, acriti in putin otet
o ceapa de marime mijlocie
4 linguri de ulei
50 ml suc de rosii
2 linguri de vin
25 g de faina
100 ml smantana
o lingurita zahar
sare
piper
Cum se prepara sosul de castraveti?
Sosul de castraveti are un mod preparare aflat la indemana oricarei gospodine. Nu iti va rapi prea mult timp in bucatarie, iar micutul tau va fi fericit o data pentru ca ii gatesti ceva gustos si in al doielea rand pentru ca vei avea timp sa te joci cu el. Iata ce pasi ai de urmat in prepararea sosului de castraveti:
Toaca ceapa marunt.
Caleste ceapa, in ulei, un minut.
Pune peste ceapa un varf de lingurita de boia dulce si stinge cu putina apa.
Castravetii necuratati se rad, dupa care se taie in betigase de 1 cm grosime.
Se fierb castravetii circa o ora pana se inmoaie.
Dupa ce sunt fierti castravetii, freaca faina cu sucul de rosii si cu vinul si toarna-le in sos, lasandu-le sa fierba pana la cateva clocote.
Dupa ce se ia de pe foc, se adauga smantana frecata cu o lingurita de apa rece.
Adauga sare dupa gust.
Adauga o lingurita cu varf de zahar, pentru a-i reduce din acreala.
Pentru aroma, poti adauga marar si o mica ramura de cimbru.
Sosul de castraveti se poate servi cu carne rasol, chiftele, friptura inabusita din orice carne, asociata cu piure de cartofi, cu orez, macaroane, escalop de vita sau crochete. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!