- Timp preparare:
- 1 ora
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La foc, Lamai, Fructe, Lactate, Prajituri, Oua, Prajituri cu crema, Prajituri cu lamaie, Prajituri de casa, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- lamaie, mascarpone
Ingrediente pentru rulada cu lamaie:
5 oua
140 g zahar
140 g faina
1 plic zahar vanilinat
2 linguri apa
2 linguri ulei
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
100 g zahar pudra
1 lamaie
Cum prepari rulada cu lamaie:
Pentru blatul ruladei separa albusurule de galbenusurile si mixeaza albusurile cu zahar, pana ce devin spuma si unu se desprind de peretii robotului sau vasului. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, apoi faina in ploaie, amestecand usor cu mixerul sau robotul. Cand s-a incorporat si faina, alterneaza cate o lingura de ulei cu una de apa, pana ce se omogenizeaza compozitia. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. In tava de aragaz pune hartie de copt, intinde compozitia pe toata suprafata si lasa-o la cuptor pentru 15 minute. Sa nu fie coapta prea tare, pentru ca se intareste si nu mai poate fi rulata sau se crapa. Intre timp prepara Intre timp pregatim crema cu care vei umple rulada.Mixeaza mascarpone pana ce devina spumos, apoi adauga 200 ml de frisca lichida, zaharul si zeama de la lamaie, stoarsa bine si fara sambrui in ea. Amesteca timp de 2-3 minute. Scoate blatul din cuptor, rastoarna-l cu susul in jos, ruleaza-l si lasa-l sa se raceasca. Desfa-l, umple-l cu crema de lamaie si ruleaza inapoi. Lasa-l la rece cateva ore. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!