- Timp preparare:
- 45-50 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de curcan, Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu orez, Iarna, Toamna, Carne, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- orez, carne, legume (ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras), supa de pui/de legume, ulei
Ingrediente pentru 6 porții de Pilaf cu carne
1 cană orez cu bobul lung400 g piept de curcan
1 ceapă mică
1 morcov
1 păstârnac
1 ardei gras (de mărime medie)
4 căni supă de legume/de pui
1 legătură de pătrunjel verde
sare și piper (după gust)
ulei
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Pilaful cu carne
Pasul 1:Carnea va fi spălată, tăiată cubulețe și pusă la înăbușit cu sare și ulei. Dacă ai impresia că bucățelele de carne se usucă, mai adăugă puțină apă și puțin ulei, astfel încât carnea să lase puțin sos. Ai grijă să lași focul mic!
Pasul 2: Ceapa va fi tocată mărunt și pusă la călit până se rumenește.
Pasul 3: Morcovul, păstârnacul și ardeiul se spală, se curăță și se vor tăia mărunt. Se vor adăuga și ele alături de ceapă și, eventual, veți mai adăuga puțină sare.
Pasul 4: Orezul, apa și supa vor fi puse peste legume, le amestecăm, acoperim cu un capac vasul în care se gătesc și dăm focul mic.
Pasul 5: Timp de 20 de minute vom lăsa aceste ingrediente să se pătrundă bine și nu le vom mai amesteca.
Pasul 6: Verifică dacă orezul și legumele s-au fiert și peste ele se va pune carnea rumenită. De asemenea, vei putea să adaugi și puțină sare și chiar piper. În plus, nu uita să pui și pătrunjel tocat.
Pasul 7: Punem din nou capacul și mai lăsăm pilaful să se „odihnească" pentru alte 3 minute înainte să-l servim.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!