- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Carne tocata, Paste, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina
Noi iti vom dezvalui pas cu pas cum sa prepari cele mai delicioase paste cu carne tocata de pui, la cuptor! De ce cu carne de pui? Fiindca este mai usoara decat cea de porc si mai usor de digerat, mai ales daca aveti de gand sa serviti paste cu carne tocata la cina.
Ingrediente pentru paste cu carne tocata de pui la cuptor
Pentru patru portii de paste cu carne tocata ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 g paste;
- 400 g carne tocata de pui;
- 400 g rosii intregi sau cubulete in sos tomat;
- 200 g cascaval sau parmezan;
- 1-2 cepe (in functie de marime);
- 2-3 catei de usturoi, dupa gust;
- 1 ardei gras;
- 2-3 linguri de ulei;
- sare si piper, dupa gust;
- condimente pentru paste: busuioc, oregano, boia dulce - se pot inlocui dupa preferinte.
Mod de preparare paste cu carne tocata la cuptor
Pastele cu carne tocata de pui la cuptor sunt usor de preparat si nu necesita foarte multa bataie de cap. Iata ce trebuie sa faci:
- Fierbe pastele intr-o oala cu apa care clocoteste, in care ai adaugat putina sare. Lasa-le la fiert cu 2 minute mai putin decat timpul indicat pe ambalaj, fiindca apoi le vei baga la cuptor. Scurge-le imediat dupa ce se fierb si lasa-le deoparte pana cand faci sosul pentru paste. In tot acest timp, preincalzeste si cuptorul;
- Pentru sosul de paste, incinge uleiul intr-o tigaie. Caleste ceapa tocata marunt pana cand devine translucida, dupa care adauga cateii pasati de usturoi;
- Adauga si ardeiul gras, la fel, tocat marunt, dupa care carnea tocata de pui;
- Dupa ce carnea de pui devine alba, adauga rosiile in sos tomat, amesteca bine si lasa totul sa fiarba aproximativ 10-15 minute. Nu uita sa adaugi si condimentele;
- Adauga putina apa si mai lasa sosul sa fiarba inca 10-15 minute;
- Aseaza pastele scurse intr-o tava pentru cuptor ceva mai adanca (sau intr-o oala) si toarna peste ele sosul. Amesteca bine;
- Deasupra presara cascavalul sau parmezanul, dupa care baga tava cu paste in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste.
Reteta de paste cu carne tocata la cuptor se serveste ca mancare de sine-statatoare. Pentru un plus de gust pune peste paste putin patrunjel sau busuioc proaspat, tocat. Durata totala de preparare a acestei retete este aproximativ 60 de minute.
Ce poate fi mai delicios decat o portie de paste cu carne tocata de pui la cuptor? Mai ai si alte idei de retete de paste pentru intreaga familie?
- Surse: jamilacuisine.ro, savoriurbane.ro, YouTube Maria Popescu
- Foto principala: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!