- Timp preparare:
- 25 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Garnituri, La foc, Mancaruri cu orez, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Orez, Legume, Rosii, Mancaruri, Garnituri pentru pui, Garnituri pentru peste, Garnituri de orez, Pranz, Gustoase, De post, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- orez, curry, rosii
Ingrediente detaliate pentru orez cu curry si rosii:
- o cescuta de orez;- o cescuta cu sos de soia diluat;
- 6-7 rosii cherry sau 3 rosii mai mari;
- curry dupa preferinte;
- sare doar daca sosul de soia nu este sarat.
|
Cum pregatesti orez cu rosii si curry:
In tigaia cu putin ulei incins pune 3 rosii feliate (fara seminte) la calit. Dupa cateva minute, adauga orezul (fara apa), amesteca si apoi adauga din cand in cand apa, pentru ca orezul sa fiarba si sa nu se lipeasca. In timpul fierberii, inlocuieste una din portiile de apa cu sosul de soia diluat. Gusta dupa 15 minute orezul si alege daca il lasi sa scada inainte sa opresti focul sau ii mai pui putina apa si il mai lasi sa fiarba. Totul depinde de cat de "al dente" iti place caci, cu cat il fierbi mai mult, cu atat se indeparteaza de paella si se apropie de pilaf. Orice ai alege, cand mai sunt cateva minute pana opresti focul, adauga curry si celelalte rosii taiate feliute, amesteca incet si gata!Pofta buna! |
|
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!