- Timp preparare:
- 20 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Mic dejun copii, Finger Food, La foc, Clatite, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
Ingrediente:
* 200g faina
* 1 lingura de zahar
* 1 lingurita de praf de copt
* ½ lingurita de sare
* 1 lingura de margarina
* 1 ou
* 1 cana de lapte
*100 g afine, spalate si uscate
* Margarina suplimentare pentru foi
Cum procedezi:
1. Intr-un castron mare, pui impreuna faina, zaharul, praful de copt si sarea. Lasa vasul deoparte.
2. Topeste margarina intr-o cratita mica.
3. Sparge un ou intr-un castron de marime medie, apoi adauga laptele si margarina topita.
4. Bate amestecul de ou pana cand devine usor spumat.
5. Adauga amestecul din primul castron peste amestecul de ou. Bate din nou, pana se omogenizeaza.
6. Pune margarina suplimentara in oala si las-o la foc mediu. Este suficient de fierbinte atunci cand incepe margarina sa sfaraie.
7. Utilizeaza un polonic mediu pentru a pune aluatul cu masura in tigaie. Pune niste afine pe partea de sus a fiecari clatite.
8. Lasa foaia la foc mediu pana apar bule mici pe partea de sus.
9. Foloseste o spatula pentru a vedea cand clatita este de culoare maro deschis pe partea de jos. Apoi intoarce foaia, mail as-o cateva minute apoi le poti servi celor dragi.
Pentru a adauga savoare acestor delicioase clatite, adauga zahar pudra, scortisoara, sirop de artar, jeleu, sau fructe deasupra.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!