- Timp preparare:
- 80 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Supe, La cuptor, La foc, Mancaruri italiene, Mancaruri fara carne, Legume, Rosii, Cartofi, Morcovi, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Deosebite, Supe de legume, Supe de rosii, Supe creme, Supe de post, Supe usoare, Cartofi fierti
- Ingrediente principale:
- rosii, busuioc, ulei de masline
Ingrediente pentru supa italieneasca de rosii
1 kg de rosii bine coapte
25 g de busuioc proaspat
3 catei mari de usturoi
6 linguri de ulei de masline extravirgin
2 cartofi, 1 lingurita de oregano uscat
2 linguri de bulion, 1 morcov
1 lingurita de otet balsamic
cate 1 varf de cutit de piper si boia dulce, sare
Pentru crutoane:
O ciabatta, fara coaja, taiata in cuburi mici
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1 lingura de pasta de masline negre
Optional: 100 g de cascaval sau parmezan
Cum prepari supa italieneasca de rosii:
Preincalzeste cuptorul. Mai intai decojeste rosiile, scufundandu-le in apa fierbinte pentru 1 minut. Taie fiecare rosie in jumatate si pune jumatatile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pune si cateii de usturoi in tava cu tot cu coaja. Apoi adauga condimentele: sare, piper, cate o frunza de busuioc peste fiecare jumatate de rosie, cateva picaturi de ulei de masline peste rosii si peste usturoi. Baga tava la cuptor pentru o ora, sau pana ce rosiile incep sa capete o culoare inchisa si marginile lor se inegresc putin.
Intre timp pregateste crutoanele punand cuburile de paine intr-un castron, adaugand peste ele pasta de masline si uleiul de masline, si amesteca bine. Cu 20 de minute inainte sa scoti rosiile, curata cartofii si morcovii, taie-i in cuburi mici, la dimensiunea crutoanelor si pune-i la fiert cu sare si aproximativ 500 ml de apa. Cand sunt aproape fierte, adauga bulionul si lasa sa fiarba inca 10 minute.
Cand rosiile sunt gata, scoate-le din cuptor, fara sa il inchizi. Pune crutoanele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le in cuptor pentru 7-8 minute.
Pune tot continutul tavii cu rosii in blender, in cazul cateilor de usturoi strange de coaja pentru a pune numai usturoiul, fara coaja. Adauga rosiile peste supa in care au fiert cartofii cu bulion si amesteca usor. Adauga 4 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de oregano uscat, 1 lingurita de otet balsamic si amesteca bine. Serveste supa alaturi de o frunza de busuioc proaspata si crutoane, si razuieste putin cascaval sau presara parmezan, pentru a intregi buchetul de arome. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!